-->

Λαμία: Άγνωστος εγκατέλειψε 7 γατάκια μέσα σε χαρτόκουτο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων


Τι να πει κανείς για την ανθρώπινη ασπλαχνία!

7 γατάκια εγκατέλειψε μέσα σε χαρτόκουτο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο Παγκράτι Λαμίας άγνωστος συμπολίτης μας, στη συμβολή των οδών Βουρτσέλα και Καλαβρύτων, εκεί που γίνεται η Λαϊκή Αγορά.

Τα βρήκε φιλόζωος συμπολίτης μας, ο οποίος και ανέλαβε  μαζί με την κόρη του να κάνει προσπάθεια ταΐζοντάς τα  με μπιμπερό, μήπως επιζήσουν.

Θα πρέπει να ξέρουν όσοι παρατούν ζώα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών πεθαίνει, γιατί χωρίς το θηλασμό από τη μητέρα τους δεν έχουν αποκτήσει καμία ανοσία στο περιβάλλον.

Η « άποψη» ορισμένων ότι …θα τα βρουν οι φιλόζωοι και θα τα φροντίσουν είναι πέρα για πέρα λαθεμένη.

Πρώτα απ όλα γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα από την πλευρά μας να φροντίσουμε άλλα ζώα. Τα σπίτια μας είναι γεμάτα και δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε και άλλα μωρά.

Δεύτερον κάθε προσπάθεια που γίνεται , παρ΄ όλο το ξενύχτι και το τάισμα ανά 3-4 ώρες , το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς προδιαγεγραμμένο στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτι που εκτός των άλλων είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο γι αυτόν που το βιώνει.

Να ξέρει λοιπόν όποιος εγκαταλείπει μωρά γατάκια-σκυλάκια ότι στερώντας τα από τη μητέρα τους ,γίνεται ο δολοφόνος τους και το κρίμα για τη στέρηση της ζωής τους είναι αποκλειστικά δικό του!

΄Αλλωστε η νομοθεσία προβλέπει ότι αυτό είναι κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 10 έτη και χρηματικό πρόστιμο από το δικαστήριο, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 30.000€ για το κάθε ζώο.
Αν δηλαδή βρεθεί ο δράστης της εγκατάλειψης, θα πρέπει να πληρώσει  διοικητικό πρόστιμο 210.000€ και άλλο το τι ποινή θα βάλει το δικαστήριο!

Αναμένουμε λοιπόν μαρτυρίες για να βρούμε τον ένοχο. ΄Ολο και κάποιοι θα ξέρουν ποια γάτα γέννησε και τώρα είναι χωρίς τα μικρά της!

΄Όταν ξέρουμε και δε μιλάμε, γινόμαστε συμμέτοχοι στο έγκλημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->