Φωτιά στην Εύβοια: Πυροσβέστης βοηθούσε σε διπλανό χωριό και κάηκε το σπίτι του (βίντεο)

Φωτιά στην Εύβοια: Πυροσβέστης βοηθούσε σε διπλανό χωριό και κάηκε το σπίτι του (βίντεο)

Οι συγκηνιτικές ιστορίες από την Εύβοια και τη φωτιά που έκαψε το βόρειο μέρος του νησιού συνεχίζονται και όπως έγινε γνωστό, κάηκε το σπίτι πυροσβέστη που επιχειρούσε σε διπλανό χωριό. 

Όπως έγινε και στη φωτιά στην Αττική, έτσι και στην πυρκαγιά στην Εύβοια πυροσβέστης έμαθε ότι το σπίτι του κάηκε, ενώ αυτός επιχειρούσε σε διπλανό χωριό.

Αυτές τις δύσκολες ώρες που έζησε κατά τη διάρκεια της φωτιάς περιέγραψε στην κάμερα του «eviathema.gr», ένας πυροσβέστης που είδε το σπίτι του να γίνεται στάχτη την ώρα που ο ίδιος μαζί με εθελοντές και πυροσβέστες επιχειρούσε στο χωριό Κουρκουλούς.

«Την μέρα που κάηκε, εγώ έδινα μάχη για τους συμπολίτες μου στο χωριό Κουρκουλούς. Δυστυχώς τα μέτωπα ήταν πολλά και τα πυροσβεστικά λίγα, αν υπήρχαν δυνάμεις και σε αυτό το χωριό αυτό εξ αρχής, πιστεύω θα είχαν σωθεί όλα τα σπίτια. Οι κάτοικοι, οι πιο πολλοί ηλικιωμένοι φύγανε, με αποτέλεσμα να μην μείνει κανένας να την σβήσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας, μένει στα Κεράμια στη Βόρεια Εύβοια και εργάζεται ως πυροσβέστης. Επί εννιά ημέρες βρισκόταν στα πύρινα μέτωπα της φωτιάς, ενώ την ώρα που η φωτιά πλησίαζε το χωριό του ο ίδιος είχε κληθεί να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Κουρκουλούς. Ως αποτέλεσμα το δικό του σπίτι ήταν ένα από τα δεκάδες που παραδόθηκαν στις φλόγες.

{https://www.youtube.com/watch?v=rgkRqyQ3nL0}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3fZAlp3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη