Παρασκευής: Τι λέει για το άνοιγμα σχολείων και τη στάση των αρνητών γιατρών

Παρασκευής: Τι λέει για το άνοιγμα σχολείων και τη στάση των αρνητών γιατρών

Την ανησυχία του για τις αντοχές του ΕΣΥ και την πορεία του κορονοιού στην χώρα μας εξέφρασε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Δημήτρης Παρασκευής

Ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Δημήτρης Παρασκευής μίλησε για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αναφέροντας πως αν συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση της πορείας της πανδημίας δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ανάλογα θα αυξηθεί και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τόνισε πως η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των υγειονομικών είναι τέτοια που καθιστά αναγκαίο τον εμβολιασμό σε αυτή την ομάδα εργαζομένων. 

Για το αν πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε ποιες κατηγορίες ο ίδιος αναφέρει είπε πως αυτό δεν συζητείται στην επιτροπή των εμπειρογνώμων και ότι θα πρέπει να εξαντληθεί η πειθώ για όλους τους συνανθρώπους καθώς και να αξιολογηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης και μετάδοσης για την υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως ατόμων σε εστίαση και σώματα ασφαλείας.

Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς 

Μετάλλαξη Δέλτα και Άλφα

«Είναι σίγουρα πιο μολυσματικό το στέλεχος Δέλτα. Είμαστε πιο επιφυλακτικοί αναφορικά με τον κίνδυνο για νόσηση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αντίστοιχη μελέτη στην Ελλάδα αλλά γενικότερα όσο τα κρούσματα αυξάνονται θα αυξάνονται και οι νοσηλείες. 

Μέτρα στα σχολεία

«Εκτιμούμε ότι θα κινήσει ομαλά και με τα μέτρα και με την συνεργασία εκπαιδευτικών και παιδιών όπως έχει φανεί και στο παρελθόν» είπε ενδεικτικά.

Σχετικά με το αν οι συρροές κρουσμάτων στις κατασκηνώσεις μπορεί να λειτουργήσουν ως «προσομοιωτής» για τα σχολεία εξήγησε πως δεν είναι ίδιες οι συνθήκες καθώς στις κατασκηνώσεις τα παιδιά παιρνούν μεγαλύτερο χρόνο μαζί, κοιμούνται μαζί και ο κίνδυνος έκθεσης είναι μεγαλύτερος.

Αρνητές γιατροί

Αναφορικά με την στάση αρνητών γιατρών, που βγαίνουν και εκφράζουν δημόσια  αντιεπιστημονικές απόψεις κατά του εμβολιασμού είπε πως ζούμε στο 2021, και ότι εδώ και πολλές δεκαετίες η ιατρική επιστήμη βασίζεται πάνω στην τεκμηριωμένη γνώση σε αποτελέσματα ερευνών που δεν μπορούν να αμφισβητούνται από προσωπικές απόψεις η πεποιθήσεις.from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/38jdTTw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.