Βασιλακόπουλος: Φόβοι για αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο, να εμβολιάσουμε τα παιδιά

eurokinissi

«Καμπανάκι» κινδύνου χτύπησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού από το φθινόπωρο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος, είναι εκρηκτικός συνδυασμός η νυχτερινή διασκέδαση και οι εορτασμοί του 15αύγουστου.

«Δυστυχώς δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι, γι' αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή. Κάνω έκκληση να τηρούνται τα μέτρα και να κρατάμε αποστάσεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο καθηγητής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε και αν δεν ακολουθούμε ενσυνείδητα τα πρωτόκολλα, πρέπει όλοι μας να φερθούμε με υπευθυνότητα. Η αυξητική πορεία δε μπορεί να μεταστραφεί εύκολα», όπως τόνισε.

«Έχουμε χάσει νέους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δε μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω και να ξεφαντώνουμε όπως θα θέλαμε αν δεν εμβολιαστούμε. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος λειτουργίας της κοινωνίας με ασφάλεια και θα πηγαίνουμε συνεχώς σε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων».

Παράλληλα, ανέφερε πως πέρσι χωρίς τα εμβόλια υπήρχε περισσότερος έλεγχος σε σχέση με φέτος που παρατηρείται χαλάρωση. «Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και έχουμε τόσα πολλά κρούσματα».

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε πως οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο της μετάλλαξης Δέλτα. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 διασωληνωμένους κάτω των 39 ετών», ενώ για το θέμα εμβολιασμού των παιδιών, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως «πρέπει να εμβολιάσουμε και τα παιδιά, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε το 80% της ανοσίας».

Γεμάτες οι εντατικές στην Κρήτη, πόσες ΜΕΘ και απλές κλίνες είναι κατειλημμένες

Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα προκαλεί ανησυχία την ώρα που η προσοχή των αρχών στρέφεται (για ακόμα μία φορά) στις αντοχές του ΕΣΥ και ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το Σάββατο ήταν πάνω από 3.200, ενώ οι διασωληνωμένοι πλέον ανέρχονται σε 236. Η θετικότητα είναι στο 3,3%, ενώ διενεργήθηκαν 98.613 τεστ.

Από τα 3.270 κρούσματα, τα 909 καταγράφονται στην Αττική, τα 248 στη Θεσσαλονίκη, τα 115 στη Ρόδο, ενώ στην Κρήτη εντοπίστηκαν 392 (Ηράκλειο 208, Χανιά 109, Λασίθι 18 και Ρέθυμνο 57).

Ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων σε καθημερινή βάση έχει οδηγήσει σε αύξηση και στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, ενώ μεγάλο άλμα καταγράφηκε χθες καθώς ανήλθαν σε 285.

Στοιχεία από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας ως προς την κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ και στις απλές κλίνες Covid-19 παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. Στις 12 Αυγούστου, στην επικράτεια ήταν κατειλημμένες 262 ΜΕΘ και κενές 214, στην Αθήνα ήταν κατειλημμένες 109 ΜΕΘ και κενές 64, ενώ στην Κρήτη ήταν κατειλημμένες 25 ΜΕΘ και κενές μόλις 2.

Πλέον, η Κρήτη είναι σε υγειονομικό συναγερμό καθώς οι εντατικές είναι γεμάτες, ενώ έχει αποφασιστεί να μην γίνονται διακομιδές ασθενών από άλλες περιοχές της Ελλάδας, δηλαδή από νησιά. Αν παραστεί ανάγκη θα γίνονται διακομιδές ασθενών από νοσοκομεία της Κρήτης σε άλλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ως προς την κάλυψη των απλών κλινών Covid-19, στις 12 Αυγούστου, στην επικράτεια ήταν κατειλημμένες 1.948 και κενές 2.676, στην Αθήνα ήταν κατειλημμένες 626 και κενές 593, ενώ στην Κρήτη ήταν κατειλημμένες 162 και κενές 149.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2VNx4m1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.