Καιρός: Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση για τον χειμώνα που έρχεται - Πόσο χιόνι θα πέσει (εικόνες)

Καιρός: Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση για τον χειμώνα που έρχεται - Πόσο χιόνι θα πέσει (εικόνες)

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έδωσε μια πρώτη εκτίμηση για το χειμώνα που έρχεται αναφορικά με το μέσο όρο ημερών χιονόπτωσης. Τι είπε για τις ζεστές ημέρες που ακολουθούν στον Αύγουστο. 

Μια γενική εκτίμηση των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων για τον επερχόμενο χειμώνα έκανε ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ενώ αναφέρθηκε και στις ζεστές ημέρες που ακολουθούν στον Αύγουστο. 

Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου δεν πρόκειται για πρόβλεψη, και σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκτίμηση, η Ελλάδα ενδέχεται να έχει πιο μαλακό χειμώνα με λιγότερες μέρες χιονόπτωσης από το κανονικό.

Όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου:

«Το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι περισσότερες από το κανονικό.

(Ελ Νίνιο: το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου.)».

Όσον αφορά στις επόμενες μέρες ο Σάκης Αρναούτογλου υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για καύσωνα, αλλά για μια συγκρατημένη άνοδο της θερμοκρασίας.

«Συγκρατημένη η άνοδος της θερμοκρασίας το επόμενο 48 ωρο (OXI Καύσωνας) με αυξημένη όμως τη σχετική υγρασία και τη δυσφορία την Τρίτη και την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ από την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί άστατος τα μεσημερια και απογευματα αρχικά στα πολύ ορεινά τμήματα και απο την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα υπολοιπα ορεινά με πιθανές τοπικά ισχυρές καταιγίδες με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στα ανατολικά και σταδιακή μικρή πτώση της θερμοκρασίας!», αναφέρει.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3m5sUk1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.