Στόλτενμπεργκ για Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν να σεβαστούν όσους επιθυμούν να φύγουν»

Στόλτενμπεργκ για Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν να σεβαστούν όσους επιθυμούν να φύγουν»

Το ΝΑΤΟ εστιάζει στη διασφάλιση της ασφαλούς αποχώρησης του προσωπικού των συμμάχων, των εταίρων και των Αφγανών που παρείχαν βοήθεια, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για όσα εκτυλίσσονται στη χώρα και παράλληλα σημείωσε ότι «το ΝΑΤΟ εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να διατηρήσει τις δραστηριότητες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ».

«Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τις στρατιωτικές δυνάμεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ» προσέθεσε κάνοντας αναφορά στην Τουρκία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο «για το ρόλο στη διασφάλιση του αεροδρομίου».

Συμπλήρωσε ότι οι δραστηριότητες στο αεροδρομίου σταδιακά ξεκινούν εκ νέου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι «οι Ταλιμπάν πρέπει να σεβαστούν και να διευκολύνουν την ασφαλή αποχώρηση όλων αυτών που επιθυμούν να φύγουν. Το αεροδρόμιο, όπως οι δρόμοι και η διέλευση των συνόρων πρέπει να είναι ανοιχτά».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα σταθερό Αφγανιστάν» επισήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ και ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν «ξεκάθαρα» ότι είναι έτοιμες να δεχτούν Αφγανούς που εργάστηκαν γι' αυτούς αυτά τα χρόνια, αλλά πρέπει να γίνει από όλους μια προσπάθεια για να αποφευχθεί μία νέα ροή μεταναστών και προσφύγων που έρχονται από το Αφγανιστάν.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/37TTdBr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.