Πρόεδρος Πυροσβεστικών Υπαλλήλων: Κρούσματα κορονοϊού σε πυροσβέστες που επιχειρούσαν στις φωτιές

INTIME

Για τα κρούσματα κορωνοϊού σε πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μίλησε ο Πρόεδρος Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δημήτρης Σταθόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν υπήρχαν κρούσματα σε πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη Βορειοανατολική Αττική, σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA πως δεν αφορά μόνο το Λεκανοπέδιο αλλά είναι «στον ευρύτερο χώρο της Ελλάδας».

Όσο για το πόσα κρούσματα είναι, τόνισε πως δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό «αλλά εμένα με παίρνουν οι συνάδελφοί μου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μου αναφέρουν ότι έχουν περιπτώσεις».

Μάλιστα, τόνισε πως είναι αναμενόμενο, στατιστικά, να έχουμε κρούσματα όταν «από τις 3 Αυγούστου μέχρι και σήμερα μετακινούνται καθημερινά από τον ελλαδικό χώρο στις μεγάλες πυρκαγιές τουλάχιστον, Πύργο, Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία, Αττική και Εύβοια».

Πόσοι πυροσβέστες είναι θετικοί στον κορονοϊό;

«Εκείνη την ώρα μπορείς να τηρήσεις το πρωτόκολλο;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος, τονίζοντας πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των μολύνσεων, με τον ίδιο να αναφέρει ότι «εγώ προσωπικά, ξέρω 10 άτομα σε όλη τη χώρα».Συγκεκριμένα, «βρέθηκαν στον σταθμό όταν έκανα βάρδια δύο συνάδελφοί μου θετικοί. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και ακολουθούμε τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Υπηρεσίας



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3g9yZIo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη