Ας ψάξουμε για ευεργέτες… η μόνη λύση! Μόνο με δωρεές θα προχωρήσουμε


Ας ψάξουμε για ευεργέτες… η μόνη λύση! Μόνο με δωρεές θα προχωρήσουμε.

 

Διαβάζω την ανάρτηση του φίλου μου του Νίκου Μυλωνά από την Κω για την Δωρεά 2.000.000 ευρώ του ομογενή επιχειρηματία Νίκου Ανδριώτη για την ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Νισύρου. Ο Δήμος Νισύρου πληροφορεί:  «ο Νίκος Ανδριώτης προέβη στη μεγάλη Δωρεά 2.000.000 ευρώ για να επενδυθούν στην ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Νισύρου».

 

«Η δωρεά είναι εντυπωσιακή» γράφει ο Νίκος. «Όχι τόσο ως προς το χρηματικό ύψος (σε μια τόσο κακή οικονομική συγκυρία της χρεοκοπημένης χώρας μας) όσο προς το περιεχόμενο της και την διαδικασία της. Επιλέγει έναν πολύ ιδιαίτερο τοπικό παραδοσιακό τομέα της παραγωγής, τον Νισυριακό Ιαματικό τουρισμό και πυροδοτεί - δεσμεύει - αναγκάζει με την δωρεά του τον Δήμο να εμπλακεί με ισόποσο ποσό και να αναστυλώσει, να εκσυγχρονίσει, επί τέλους, τα Λουτρά, προωθώντας έτσι την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Νισύρου. Παρακολουθούμε τα δρώμενα του γειτονικού νησιού εδώ και 40 χρόνια. Μόνιμη προεκλογική υπόσχεση κάθε δημάρχου, βουλευτή, κυβέρνησης η ανακαίνιση των ιστορικών Λουτρών. Είναι διαδοχικές οι αναθέσεις μελετών που έφρασαν μέχρι του σημείου έκδοσης οικοδομικής αδείας που έμεινε ανεκτέλεστη λόγω των αλλαγών πολιτικών επιλογών τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές. Τελευταία ανατροπή διαδικασιών, η προσφυγή στα διαβόητα ΣΔΙΤ - συνεργασία με ιδιώτη, που θα επιχορηγούνταν γενναία από το κράτος, με μηδενικό αποτέλεσμα. Τώρα ο Δήμος Νισύρου χρηματοδοτείται από τον σπουδαίο πατριώτη Νίκο Ανδριώτη με το 50% του κόστους της απαιτούμενης επένδυσης των 4 εκ. για το ζωντάνεμα των Λουτρών! Δεν μπορεί να κάνει πίσω! Η ελπιδοφόρα κατάσταση που δημιουργείται επιβάλλει στην κυβέρνηση να συμβάλει και αυτή με ένα αντίστοιχο ποσό διευρύνοντας την δυνατότητα μιας συνολικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής των Λουτρών και του  νησιού. Οι Δωδεκανήσιοι Βουλευτές έχουν λόγο και ευθύνη συμμετοχής.»

 

Σας θυμίζει κάτι, σας λέει κάτι αυτό; Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε ευεργέτες ομογενείς επιχειρηματίες για να δώσουν λύση στα ιαματικά των Θερμοπυλών, των Λουτρών Υπάτης, των Ιαματικών Πηγών Καλλιδρόμου, του Πλατυστόμου, των Καμένων Βούρλων. Και οι υποσχέσεις μένουν φρούδες ελπίδες. Τα συνέδρια και οι ημερίδες κρίνονται ανεπαρκείς δραστηριότητες και αναποτελεμαστικές. Πόσες αλήθεια έχουν γίνει τα τελευταία είκοσι χρόνια… Να τις μετρήσουμε;

 

Άρα ας ψάξουμε για ευεργέτες… η μόνη λύση!

 

Λαμία, Αύγουστος 2021

 

Στέφανος Σταμέλλος

 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη