Κορονοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα σε Χανιά και Ιωάννινα, σταθεροποίηση στην Αττική

Κορονοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα σε Χανιά και Ιωάννινα, σταθεροποίηση στην Αττική

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορονοϊού σε αστικά λύματα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Σταθερό το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αττικής, αυξητικές μεταβολές σε Χανιά και Ιωάννινα και πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα από 9 έως 15 Αυγούστου.

Οι καθαρά πτωτικές τάσεις κυμάνθηκαν από -55% στην Αλεξανδρούπολη έως -72% στο Ρέθυμνο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στο Βόλο (-28%) και στο Ηράκλειο (-25%).

Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στον 'Αγιο Νικόλαο (-10%) και στην Περιφέρεια Αττικής (+2%). Αντίθετα, αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν σε δύο από τις δέκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στα Χανιά (+103%) και στα Ιωάννινα (+260%).

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 9-15 Αυγούστου, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με μη στατιστικά σημαντική μεταβολή (+2%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 2-08 Αυγούστου.

  • Λάρισα: Παρατηρήθηκε μείωση (-59%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.
  • Βόλος: Παρατηρήθηκε μείωση (-28%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.
  • Ηράκλειο: Καταγράφηκε οριακή μείωση (-25%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
  • Χανιά: Συνεχίσθηκε η τάση αύξησης (+103%), του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
  • Ρέθυμνο: Καταγράφηκε σχετική μείωση (-72%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.
  • 'Αγιος Νικόλαος: Καταγράφηκε οριακή και μη στατιστικά σημαντική μείωση (-10%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.
  • Ξάνθη: Παρατηρήθηκε μείωση (-58%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.
  • Αλεξανδρούπολη: Παρατηρήθηκε μείωση (-55%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.
  • Ιωάννινα: Το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+260%).


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CUQohS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη