Η ΕΙΝΑΠ «αδειάζει» Υπουργείο Υγείας και Επιτροπή Εμβολιασμών: «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός»

Η ΕΙΝΑΠ «αδειάζει» Υπουργείο Υγείας και Επιτροπή Εμβολιασμών: «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός»

«Απαιτούμε άμεση απάντηση σχετικά με την 3η δόση σε εμβολιασμένους υγειονομικούς. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός», αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) 

«Πόλεμο» ξεκίνησε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) στην Επιτροπή Εμβολιασμού με νεότερη ανακοίνωση της να ρίχνει την ευθύνη και στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διαχείρηση που κάνουν αναφορικά με τον εμβολιασμό και τις ανακλήσεις των ανεμβολίαστων. «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός», όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το «news4health.gr» αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού δεν έχει δώσει καμία απάντηση στην ΕΙΝΑΠ σχετικά με το τι θα γίνει αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου των υγειονομικών.

Η μόνη απάντηση που έλαβαν είναι τυποποιημένο μήνυμα όπως αναφέρει στην επιστολή του το Σωματείο και καταγγέλει τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο την Επιτροπή για έλλειψη σοβαρότητας και υποκρισία.

Παράλληλα, τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός σχετικά με τι θα γίνει μετά τις ανακλήσεις των ανεμβολίαστων και ότι αναστέλλουν ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση τις άδειες των εμβολιασμένων κατηγορώντας το Υπουργείο Υγείας για απαξιωτική στάση απέναντι στην ΕΙΝΑΠ.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

«Στις 24 Αυγούστου 2021 η ΕΙΝΑΠ απέστειλε επίσημη επείγουσα επιστολή προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με κοινοποίηση και στους υπουργούς Υγείας ρωτώντας τι μέλλει γενέσθαι με την 3η αναμνηστική (boost) δόση εμβολίου για τους υγειονομικούς που κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν ήδη εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Αντί για οποιαδήποτε πραγματική απάντηση, έχουμε δεχτεί μόνο αυτόματο τυποποιημένο μήνυμα που προφανώς το ίδιο αποστέλλεται μαζικά ως αόριστη μη απάντηση σε οποιονδήποτε απλό πολίτη απευθύνει ερωτήματα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Είναι πρωτοφανής αυτή η έλλειψη σοβαρότητας και η απαξίωση των νοσοκομειακών γιατρών τόσο από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αποτελεί ένδειξη για τον υποκριτικό τρόπο που αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Από τη μια απειλούν με απολύσεις τους λίγους ανεμβολίαστους και από την άλλη αναστέλλουν αιφνιδιαστικά τις άδειες και δεν έχουν κανένα σχεδιασμό όσον αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των ήδη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Απαιτούμε άμεσα σοβαρή απάντηση, επιτέλους, για το ερώτημά μας σχετικά με την 3ηαναμνηστική δόση και επίσης απαιτούμε δημόσια συγνώμη τόσο από Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας γι' αυτή την απαξιωτική στάση απέναντι στην ΕΙΝΑΠ».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kyeZ3k
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.