Υψηλή θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας για την εποχή - Τι σημαίνει αυτό (εικόνες)

Υψηλή θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας για την εποχή - Τι σημαίνει αυτό (εικόνες)

Πάνω από το μέσο όρος της περιόδου 2008-2018 κυμαίνεται η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας. Τι σημαίνει αυτό. 

Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών και απουσία ισχυρών ανέμων στα πελάγη, η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας φτάνει και τοπικά ξεπερνά τους 30°C. Κάτι που για την εποχή δεν είναι φυσιολογικό και ενώ στη χώρα αναμένεται νέο κύμα καύσωνα.

Ειδικότερα, στο Βόρειο Αιγαίο η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κυμαίνεται από 2 έως 4°C υψηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2018, με δορυφορικές μετρήσεις να δείχνουν απόλυτες τιμές 29-30°C. Παρόμοιες τιμές θερμοκρασίας παρατηρούνται ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους και νοτίως της Ρόδου.

thalassa thermokrasies ipsiles xartis meteo

Ο Χάρτης 2 δείχνει την απόκλιση των τιμών του Χάρτη 1 από τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2018, στον οποίο διακρίνονται οι υψηλές θετικές αποκλίσεις στο Βόρειο Αιγαίο. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι τιμές της θερμοκρασίας κυμαίνονται κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

thalassa thermokrasies ipsiles xartis meteo 1



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3k1wCs8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη