Αφγανιστάν: Δημοσιογράφος ρωτάει Ταλιμπάν αν οι γυναίκες θα συμμετέχουν στην εξουσία και εκείνος ξεσπά σε γέλια (βίντεο)

Αφγανιστάν: Δημοσιογράφος ρωτάει Ταλιμπάν αν οι γυναίκες θα συμμετέχουν στην εξουσία και εκείνος ξεσπά σε γέλια (βίντεο)

Σε γέλια ξέσπασε ένας Ταλιμπάν όταν μια δημοσιογράφος τον ρώτησε on camera, αν στη νέα κυβέρνηση θα μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ταλιμπάν η δημοσιογράφος ρώτησε αν οι γυναίκες θα μπορούν να συμμετέχουν στην εξουσία γεγονός που προκάλεσε τα γέλια τους.

Ξεκαθάρισαν οτι τα δικαιώματα των γυναικών θα βασίζονται στη σαρία και όταν ερωτώθηκε για τον αν θα μπορούν ψηφίζουν και να εκλέγονται… γέλασε. Ζήτησε μάλιστα από την δημοσιογράφο να σταματήσει να τραβάει.

Παρά τις διαβεβαίωσεις των Ταλιμπάν ότι θα «σεβαστούν» τα δικαιώματα των γυναικών και πως «θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία και θα μπορούν να φεύγουν μόνες τους από τα σπίτια τους χωρίς ανδρική συνοδεία» απο οτι φαίνεται στην πράξη δεν θα εφαρμοστούν όπως άλλωστε ίσχυε τόσα χρόνια.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οκτώ κανόνες που ίσχυαν (και που συνεχίζουν να ισχύουν) ήταν οι εξής:

1. Έπρεπε να είναι καλυμμένες με ενδύματα από την κορφή ως τα νύχια.

2. Δεν τους επιτρεπόταν να εργαστούν, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

3. Δεν τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν σχολείο.

4. Είχαν περιορισμένη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.

5. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους, χωρίς να συνοδεύονται από άνδρα-μέλος της οικογένειάς τους.

6. Όταν έβγαιναν έξω, έμπαιναν σε ειδικά λεωφορεία, ενώ για να μπουν σε ταξί, θα έπρεπε και πάλι να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, συγγενή τους.

7. Γενικά, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν στον δρόμο, χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, που να είναι συγγενικό τους πρόσωπο.

8. Τα παράθυρα των σπιτιών τους έπρεπε να είναι βαμμένα, προκειμένου να μην μπορεί κανένας περαστικός απ' έξω να δει στο εσωτερικό τους.

{https://twitter.com/dpatrikarakos/status/1427567411692244992?s=20}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3xS97a4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη