O EMA αξιολογεί αντιφλεγμονώδες φάρμακο για θεραπεία ενηλίκων από Covid

pixabay

Αντιφλεγμονώδες φάρμακο αξιολογεί ο ΕΜΑ για τη θεραπεία νοσηλευόμενων με covid ενηλίκων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε να αξιολογεί ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το RoActemra (τοσιλιζουμάμπη) ώστε να επεκτείνει τη χρήση του, για να περιλαμβάνεται θεραπεία νοσηλευόμενων ενήλικων ασθενών με σοβαρή νόσηση covid, που ήδη λαμβάνουν θεραπεία με κορτικοστεροειδή και χρειάζονται επιπλέον οξυγόνο ή αναπνοή με βοήθεια μηχανήματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ, το RoActemra θεωρείται πιθανή θεραπεία για την COVID-19 λόγω της ικανότητάς του να εμποδίζει τη δράση της ιντερλευκίνης-6, μιας ουσίας που παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος ως απάντηση στη φλεγμονή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον κορονοϊό.

Η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Φάρμακα (CHMP) του EMA θα πραγματοποιήσει επιταχυνόμενη αξιολόγηση των δεδομένων που υποβλήθηκαν στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων από τέσσερις μεγάλες τυχαιοποιημένες μελέτες σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με σοβαρή COVID-19, για να αποφασίσει εάν πρέπει να επιτραπεί η επέκταση της ένδειξης. Η γνώμη της CHMP, μαζί με τυχόν απαιτήσεις για περαιτέρω μελέτες και πρόσθετη παρακολούθηση της ασφάλειας, θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική νομικά δεσμευτική απόφαση που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του ΕΜΑ, αναμένεται έως τα μέσα Οκτωβρίου, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3g7PK6K
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη