«Ζεστή» η ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο παρά τις αλλαγές, περιμένει το... Taxisnet

«Ζεστή» η ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο παρά τις αλλαγές, περιμένει το... Taxisnet

Τα Taxisnet στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατεβάσει ρολά για τις φορολογικές δηλώσεις. Κάπως έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τις αιτήσεις στην ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Χιλιάδες φορολογούμενοι καταθέτουν τις φορολογικές τους δηλώσεις για τις οποίες η προθεσμία στο Taxisnet λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου. Αφού γίνει μία εκκαθάριση στην ΗΔΙΚΑ θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος. Ωστόσο, οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες θα επηρεάσουν και το κοινωνικό τιμολόγιο καθώς θα αλλάξουν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Το κοινωνικό τιμολόγιο όμως δεν θα είναι το μόνο που θα επηρεαστεί. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Για την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων στην πλειονότητα τους στη λίστα των κριτηρίων περιλαμβάνεται και το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου. Ο κατάλογος των επιδομάτων που μπαίνουν σε κίνδυνο είναι το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κ.α. Για τη χορήγηση των επιδομάτων λαμβάνεται υπόψη η φορολογητέα - αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή.

Συνεπώς, θα υπάρξουν αλλαγές τόσο στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ όσο και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ καθώς πολλοί δικαιούχοι θα πεταχτούν εκτός λόγω νέων αντικεινικών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/38el6Ej
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη