Ξεκινούν οι αιτήσεις για visa εργασίας και σπουδών σε 500 νέους για την Αυστραλία

Ξεκινούν οι αιτήσεις για visa εργασίας και σπουδών σε 500 νέους για την Αυστραλία

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας καλεί τους νέους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα στήριξης κινητικότητας για νέους Ελλάδας – Αυστραλίας (Work and Holiday Visa), οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το 31ο, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση επιστολής-βεβαίωσης.

Η Συμφωνία μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των νέων των δύο χωρών και υπό αυτό το πρίσμα δίνεται ετησίως η δυνατότητα σε 500 νέους από κάθε χώρα να ταξιδέψουν, να σπουδάσουν ή να εργασθούν στην άλλη χώρα για χρονικό διάστημα έως και 12 μηνών, με visa εισόδου, η οποία έχει την ισχύ άδειας παραμονής στη χώρα.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα καθορίζονται στο άρ.1 του νόμου 4353/2015 (Α' 173). Τα δικαιολογητικά, η διαδικασία επεξεργασίας τους και οι προϋποθέσεις χορήγησης της επιστολής - βεβαίωσης με την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση συναινεί για την παραμονή των νέων στο Μέρος Υποδοχής (Αυστραλία), καθορίζονται στην αριθμ. 212712/05.12.2017 ΚΥΑ ( Β΄ 4488)

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: international.youth@minedu.gov.gr ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας, Τμήμα Δ΄ Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων για τη Νεολαία (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι Αττικής).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στον σύνδεσμο:

https://ift.tt/2WnudQs ή από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων για τη Νεολαία, Διεύθυνση Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (e-mail international.youth@minedu.gov.gr Tηλ.: 210 344 3767 και 210 344 2199).



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DjuBAv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη