Τις επόμενες ώρες ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας τις βάσεις 2021

Eurokinissi

Έτοιμο το Υπουργείο Παιδείας να αναρτήσει τις βάσεις 2021 των φετινών πανελλαδικών, η ανακοίνωση, εκτός απροόπτου θα γίνει αύριο 27 Αυγούστου 2021. O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πριν από λίγο ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει το αργότερα έως τη Δευτέρα

Σε λίγες ώρες από τώρα μπαίνει τέλος στο άγχος και την αγωνία που βασανίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες όλους τους φετινούς υποψηφίους που συμμετείχαν στις πανελλήνιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες και εκτός απροόπτου, θα κοινοποιήσουν τα ονόματα των επιτυχόντων και τις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα αύριο 27 Αυγούστου 2021.

Αν χρειαστεί πάντως, πηγές επισημαίνουν ότι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να παραταθεί η ανακοίνωση τους για τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μάλιστα πριν από λίγο κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών, ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει το αργότερα έως τη Δευτέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή είχε ανακοινώσει το πρωί ότι οι βάσεις αναμένεται να αναρτηθούν έως το τέλος του μήνα ενώ χθες και ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος είχε δηλώσει ότι την Παρασκευή 27 ή Δευτέρα 30 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελληνίων.

Έως το απόγευμα πάντως αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους για την ημερομηνία των αποτελεσμάτων.

Πως θα ανακοινωθούν οι βάσεις φέτος

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει και μια ,μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των βάσεων η οποία για όσους μαθητές έχουν δηλώσει ότι το επιθυμούν στη σχετική πλατφόρμα που είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια των πανελληνίων, θα μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα, τις βάσεις και το που τελικά πέτυχαν μέσω μηνύματος στο κινητό.

 Αναλυτικά μέσω της εφαρμογής του results.it.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, μπορούσαν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους λαμβάνοντας μάλιστα σχετικό sms με τα αποτελέσματα.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν ομοίως σχετικό sms και όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Εννοείται πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν παραδοσιακά και στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στα σχολεία με ανάρτηση των σχετικών πινάκων.

Πότε ανακοινώθηκαν οι βάσεις τα προηγούμενα χρόνια:

2020: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020
2019: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019
2018: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018
2017: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
2016: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
2015: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015
2014: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014
2013: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Εκτιμήσεις βάσεων

Οι εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για αρκετούς υποψηφίους που θα μείνουν εκτός λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ενώ, ήδη χιλιάδες μαθητές σχεδιάζουν από τώρα να δώσουν του χρόνου πανελλήνιες επικοινωνώντας με τα φροντιστήρια για να παρακολουθήσουν εκ νέου μαθήματα.

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Άνοδος στις υψηλόβαθμες σχολές

Αναμένεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής των υψηλόβαθμων σχολών του 1ου Επιστημονικού Πεδίου της τάξης των 50 – 250 μορίων, ενώ η Νομική Αθήνα μπορεί να διεκδικήσει και περισσότερο από 250 μόρια άνοδο καθώς προσφέρει φέτος λιγότερες θέσεις εισακτέων.

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Άνοδος των βάσεων και χιλιάδες κενές θέσεις

Αναμένουμε άνοδο των βάσεων εισαγωγής από 450 μόρια και πάνω στις υψηλόβαθμες σχολές της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και από 200 – 400 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές των περιφερειακών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Μεγάλη άνοδος των βάσεων

Η μεγαλύτερη άνοδος φαίνεται ότι θα καταγραφεί στο 3ο επιστημονικό πεδίο καθώς θα έχει το μεγαλύτερο αριθμό αριστούχων λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων. Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να εκτιναχθούν πάνω από 400 μόρια με τις Ιατρικές σχολές να επιστρέφουν σε υψηλά επίπεδα μετά την πτώση που είχαν καταγράψει τα τελευταία έτη.

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Γενική άνοδος 250-600 μόρια

Οι σχετικά καλές επιδόσεις των μαθητών σε Φυσική, Μαθηματικά και Χημεία αναμένεται να επιφέρουν άνοδο σε όλες τις σχολές. Παραδοσιακά το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΟΠΑ) μαζί με τα τμήματα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ και του ΟΠΑ θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το υπουργείο Παιδείας, θα ενημερώσει σχετικά με τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yup4DL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη