Λινού για σχολεία: Οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα

Λινού για σχολεία: Οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα

Αντίθετη με το σχέδιο 50+1 που προβλέπει την αναστολή του τμήματος ενός σχολείου όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών εμφανίστηκε η Αθηνά Λινού.

«Δύσκολο» χαρακτηρίζει το ξεκίνημα των σχολείων η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, λέγοντας πως «τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού».

«Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία», σημείωσε η καθηγήτρια, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με το αν συμφωνεί με το σχέδιο για το 50+1, ξεκαθάρισε πως δε συμφωνεί «καθόλου».

«Τα παιδιά των βρεφονηπιακών, των νηπιαγωγείων και του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού». «Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία, τα οποία είναι απαραίτητο να πάνε όλα τα παιδιά», σημείωσε η καθηγήτρια.

Η Αθηνά Λινού εξήγησε στον ΑΝΤ1 πως, «οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα», ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον μέχρι και τις επαφές στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Συμβούλεψε δε τους γονείς «να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από σήμερα πρόβες, ώστε να συνηθίσουν να τις φορούν».

Ακόμη, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την προτροπή ορισμένων γιατρών για την αποφυγή εμβολιασμού, μέχρι να γίνουν έρευνες στη χώρα μας.

«Δεν έχουν σκεφτεί τις συνέπειες της νόσου. Από τα παιδιά που θα νοσήσουν, ένα 10% θα νοσήσει πολύ σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά μακροχρόνια υπολείμματα. Όλο αυτό θα δημιουργήσει μια κατάσταση εκρηκτική στην κατάσταση των οικογενειών», επεσήμανε καταληκτικά η Αθηνά Λινού.

«Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι όταν ξέρουμε ότι έχουνε νοσήσει έντεκα παιδιά από ένα τμήμα με 20 ατόμων που κλείνει, πιθανότατα έχουν προσβληθεί κι άλλα πέντε. Αυτά τα 20 παιδιά θα μεταφέρουν τη νόσο σε αδερφάκια, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Δηλαδή ένα τμήμα θα μεταφέρει τη νόσο σε 100-150 άτομα. Αυτά τα παιδιά κάνουν κι άλλες δραστηριότητες. Πάνε αγγλικά, πάνε χορό», επεσήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jLlfpf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη