Χρήστος Σταϊκούρας: 16,6 δισ. τα μέτρα στήριξης του 2021

EUROKINISSI

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας εξειδικεύει τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, εξειδικεύει σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε: «Ειδικότερα την τελευταία διετία υλοποιώντας μια δημοσιονομική πολιτική και πολιτική μεταρρυθμίσεων παρά τις αντιξοότητες και την αβεβαιότητα πετύχαμε μετρήσιμους στόχους. Οι επενδύσεις πολλαπλασιάζονται, η ανεργία συρρικώνεται, επιχειρήσεις εκκινούν οικονομική δραστηριότητα, η οικοδομική δραστηριότητα αυξάνεται, το οικονομικό κλίμα κινούνται σε προ πανδημίας επίπεδα, τα μη εξυπηρετούμενα μειώνονται, το κόστος δανεισμού είναι ιστορικά χαμηλό.

Η χώρα αναβαθμίζεται και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται, το διαθέσιμο εισόδημα κυρίως της μεσαίας τάξης έχει ενισχυθεί κατά 5,1%. Η φετινή ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 5,9%. Ισχυρή ανάκαμψη που καλύπτει πάνω από τα 2/3 του 2020.
Ίσως αποδειχθεί μάλιστα συντηρητική. Με εφαλτήριο την καλή κατάσταση της οικονομίας, το οικονομικό επιτελείο έχει θέσει 6 στόχους.

  • Υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης
  • Βελτίωση σύνθεσης ΑΕΠ
  • Έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας το 2022
  • Μονοψήφιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων
  • Επίτευξη ρεαλιτικών πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2023
  • Επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας από το 2023

Απολύτως ρεαλιστική η επίτευξή τους. Η κυβέρνηση διαθέτει συνεκτικό σχέδιο.

Επιστροφή πραγματικής οικονομίας σε πραγματικούς ρυθμούς με ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 η κυβέρνηση συνεχίζει να ενισχύει την κοινωνία με μέτρα 4 δισ. ευρώ.
Το πρόγραμμα γέφυρα για την επιδότηση δανείων. Επιδότηση μέρους παγίων δαπανών επιχειρήσεων. Στα υφιστάμενα μέτρα προστίθεται ή επεκτείνονται παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό ύψους 1,1 δις.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία. Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων.
Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης για θέσεις εργασίας. Μειώνεται το ποσοστό επιστροφής των επιτστρεπτέων προκαταβολών. Με βάση τις νέες προβλέψεις το 28% θα επιστρέψει το 1/4. Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στον Πολιτισμό. Αποζημίωση ειδικού σκοπού για καλλιτέχνες και ξεναγούς. Παρέχεται το πρώτο ένσημο, για το 2022 για να περιοριστεί η ανεργία των νέων. 18-29 που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Η ενίσχυση ανέρχεται συνολικά στα 1200 ευρώ. Τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος και τα υπόλοιπα ο εργοδότης. Για εργασία μερικής απασχόλησης θα δίνεται το μισό ποσό. Επεκτείνεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος και στους σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ. Διπλή δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τον Δεκέμβριο.
Επιδοτείται τουλάχιστον για τέταρτο τρίμηνο του πληθυσμού για τις πρώτες 300 μεγαβατώρες ισοσταθμίζοντας την αύξηση.

Τα συνολικά μέτρα στήριξης ανέρχονται πλέον στα 16,6 δισ. για το 2021».

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3z7IRc4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη