Το «ματωμένο ημερολόγιο» του 2021: Οι 11 γυναικοκτονίες που σόκαραν την Ελλάδα

eurokinissi

Έντεκα γυναικοκτονίες στη χώρα μας, μέσα στο 2021. Έντεκα γυναίκες δολοφονονήθηκαν από τον σύντροφό τους ή το σύζυγό τους, ή κάποιον πρώην σύντροφο. Έντεκα εγκλήματα που συντάραξαν τη χώρα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για το μέλλον. Πώς θα σταματήσουν επιτέλους οι γυναικοκτονίες;

Το «ματωμένο ημερολόγιο» του 2021: Οι 11 γυναικοκτονίες που σόκαραν την Ελλάδα

  • 17/1/2021: Μία γυναίκα 54 χρονών βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Δράστης ήταν ο Νορβηγός σύντροφός της ο οποίος τη σκότωσε με 14 μαχαιριές σε ολόκληρο το σώμα. Όπως ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα είχε οκτώ τραύματα τομής και έξι εκδορές από το μαχαίρι του δράστη.

  • 5/4/2021: Η Κωνσταντίνα Τσάπα αποφασίζει να εγκαταλείψει τον σύζυγό της μετά από αρκετά χρόνια κακοποίησης, τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής. Η ίδια και ο αδελφός της δολοφονούνται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι τους στην Μακρινίτσα Πηλίου από τον εν διαστάσει σύζυγό της 28χρονης. Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης για την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι προκαλούν σοκ.

  • 11/5/2021: - Η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς εντοπίζεται στραγγαλισμένη μέσα στο δωμάτιό της, στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Αρχικά, γινόταν λόγος για ληστεία από σεσημασμένους κακοποιούς οι οποίοι δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τη νεαρή μέσα στο σπίτι της, μπροστά στην 11 μηνών κόρη της. Οι αντιφάσεις του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα κάνουν τον 32χρονο πιλότο να «σπάσει» και να ομολογήσει το φρικτό έγκλημα. Πριν την προσαγωγή του, βρισκόταν στο μνημόσυνο της 20χρονης στην Αλόννησο.

  • 3/6/2021: Η 64χρονη Ελένη έφυγε από την ζωή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Ο 75χρονος δράστης της έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της στην οδό Πραξιτέλους και την πυροβόλησε εξ επαφής. «Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου για να τη φοβερίσω. Με έβριζε, είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Τρελάθηκα», υποστήριξε στις Αρχές αφού παραδέχθηκε το φρικτό φονικό.

  • 16/7/2021: Η 26χρονη Γαρυφαλλιά ανασύρεται νεκρή από θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο, όπου βρισκόταν για διακοπές με τον 30χρονο φίλο της. Ο ίδιος παραμένει άφαντος μέχρι που εντοπίζεται σε βραχώδη περιοχή του νησιού. «Χάλασε η φάση», είπε στους αστυνομικούς, παραδεχόμενος ότι χτύπησε και έσπρωξε τη Γαρυφαλλιά στη θάλασσα. Η νεκροψία θα δείξει πως η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στο νερό, όμως ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

  • 30/7/2021: Άνδρας αλβανικής καταγωγής εμφανίζεται στο ΑΤ Δάφνης και ομολογεί ότι σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη. Η νεαρή γυναίκα εντοπίζεται μέσα σε λίμνη αίματος με τραύματα στον λαιμό, με τον 40χρονο να δηλώνει πως την δολοφόνησε λόγω ζήλιας. Η υπόθεση σημαδεύτηκε από την αντίδραση των αστυνομικών που κλήθηκαν στο διαμέρισμα της Δάφνης πριν το φονικό μετά από καταγγελία γειτόνισσας για ενδοοικογενειακή βία και δεν έπραξαν τα δέοντα.

  • 3/8/2021: Μία γυναίκα 43 χρονών πέφτει νεκρή μέσα σε ταβέρνα στη Σωτηρίτσα Λάρισας με οκτώ σφαίρες από τον 54χρονο σύζυγό της. Ο δράστης σημάδεψε με το περίστροφό του την άτυχη 43χρονη σε θώρακα και κεφάλι. «Ελάτε, σκότωσα μια γυναίκα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ενώ είχε ηχογραφήσει την δολοφονία.

  • 8/8/2021: Θύμα η 47χρονη Σταυρούλα Συραγοπούλου. Δολοφονήθηκε πισώπλατα με καραμπίνα από 49χρονο μέσα στην επιχείρησή της στην παραλία του Πανόρμου στο Ρέθυμνο. Αφού την σκότωσε, αυτοπυροβολήθηκε.

  • 23/8/21: Μία 55χρονη δολοφονείται από τον Γεωργιανό σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό προτού δολοφονηθεί με μαχαίρι. Η 55χρονη εκλιπαρούσε μέχρι την τελευταία στιγμή τον δράστη να μην την σκοτώσει.

  • Σεπτέμβριος: Αποκαλύφθηκε η τσιμεντωμένη σορός της 42χρονης Ρουμάνας Μόνικα Γκιους σε σπίτι στην Κυπαρισσία. Ο δολοφόνος, σκότωσε το θύμα του και τοποθέτησε την γυναίκα σε εμβρυακή στάση σε αυτοσχέδιο τάφο στην αυλή του σπιτιού, ρίχνοντας τσιμέντο για να καλύψει τα ίχνη του. Αγνοούνταν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Για την δολοφονία κατηγορείται ο 39χρονος, πρώην σύντροφός της τα ίχνη του οποίου αναζητούνταν για καιρό. Παραδόθηκε στην Ολλανδία και υπάρχει αναμονή για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Τελευταίο χρονικά έγκλημα που συντάραξε την Ελλάδα ήταν αυτό της δολοφονίας της 32χρονης Δώρας στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, ο 40χρονος πρώην σύντροφός της, την εκτέλεσε εν ψυχρώ με δύο σφαίρες με κυνηγετική καραμπίνα.

Λίγο αργότερα, έβαλε και ο ίδιος τέλος στη ζωή του. «Ευτυχώς, χώρισα, γλίτωσα από ένα μαρτύριο», έλεγε η 32χρονη πριν από λίγες ημέρες, την ώρα που ο δράστης είχε αφήσει σημείωμα πως «χωρίς εκείνη δεν έχει νόημα η ζωή».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3u9Cqon
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη