Η ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης το 2021 (live)

Η ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης το 2021 (live)

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, την ομιλία της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης το 2021 (State of the Union 2021).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος της Κομισιόν, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Επιτροπής για το προσεχές έτος και το όραμά της για το μέλλον. Για να το ακούσετε στα ελληνικά πατήστε το EL στις γλώσσες.

Εναλλακτικά μπορείτε να την παρακολουθήσετε στους λογαριασμούς του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε Facebook και Twitter. Μπορείτε κι εσείς να λάβετε κι εσείς μέρος στη συζήτηση χρησιμοποιώντας το hashtag #SOTEU.

Τι είναι η συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ;

Η «κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι μια ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει στην ολομέλεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα εξετάσουν τόσο τα μέτρα που έλαβε η Επιτροπή από την έναρξη της θητείας της, όσο και τις επερχόμενες προκλήσεις και προτεραιότητες.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Η συζήτηση αυτή αποτελεί σημείο-κλειδί της δημοκρατικής διαδικασίας στην ΕΕ, καθώς επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ζητήσουν από την Επιτροπή συγκεκριμένες απαντήσεις, λογοδοτώντας έτσι απέναντι στους ψηφοφόρους.

Σημαντική η φετινή ομιλία

Οι προτεραιότητες που παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την περσινή συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν επίκαιρες – η ΕΕ συνεχίζει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και την κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη, μένοντας ταυτόχρονα πιστή στα εμβληματικά της προγράμματα, όπως την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3lkZc8C
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη