Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για γραφεία διενέργειας rapid test θα ζητήσει ο Ιατρικός Σύλλογος

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για γραφεία διενέργειας rapid test θα ζητήσει ο Ιατρικός Σύλλογος

Για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος έκανε λόγο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στην Πάτρα και α' αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, αναφερόμενη σε άτομα που διενεργούν rapid test και έχουν πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής χωρίς να είναι γιατροί

Την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου να ζητήσει σήμερα παρέμβαση του εισαγγελέα αναφορικά με τα κενά στο σ΄ύστημα ελέγχου και καταγραφής κρουσμάτων Covid, αποκάλυψε  η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στην Πάτρα και α' αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.

Όπως διευκρίνισε, με έναν νόμο που είχε εκδοθεί πριν 2,5 μήνες, είχε επιτραπεί εκτός από γιατρούς και διαγνωστικά εργαστήρια και σε υγειονομικούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας υπαλλήλους ΟΤΑ, φαρμακεία να διενεργούν rapid test.

«Αυτό άνοιξε όμως μια περίεργη βεντάλια, γιατί τους υγειονομικούς ειδικά δεν τους ελέγχει κανείς. Δεν υπάρχει εποπτεία σε αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι γιατροί, δίνουν αποτελέσματα άνθρωποι που δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, είναι αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Ανεβαίνει στο gov η βεβαίωση και δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργούν, αν υπάρχει γιατρός που εποπτεύει την διαδικασία.

Η κα. Μαστοράκου υπογράμμισε, άλλωστε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, πως «πρέπει οι φορείς που διενεργούν αυτά τα τεστ να έχουν μια ταυτότητα και μια εποπτεία και μόνο οι γιατροί έχουν αυτή την οντότητα, δηλαδή υπάρχει λειτουργικό ιατρείο, εποπτεία, αν συμβεί κάτι, μπορεί να επενεργήσει ο σύλλογος, να ελέγξει την διαβλητότητα».

«Υπάρχουν δυστυχώς περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι μη γιατροί, κλιμάκια που δεν ξέρουμε την οντότητά τους, ανοίγουν γραφεία σε διάφορες πόλεις και διενεργούν rapid test, προφανώς έχοντας πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής. Προσπαθούμε να βρούμε τα κενά του συστήματος και μέσα στην ημέρα θα υπάρξει αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου για παρέμβαση στον εισαγγελέα σχετικά με αυτό».

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3hB8FYt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη