Χανιά: Εργοδότης καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκισης, εκβίαζε εργαζόμενους

Χανιά: Εργοδότης καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκισης, εκβίαζε εργαζόμενους

Ποινή φυλάκισης 40 μηνών επιβλήθηκε σε εργοδότη στα Χανιά που εκβίαζε τους εργαζομένούς του, ζητώντας τους να επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε χθες εργοδότη στα Χανιά για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων, «έπειτα από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο, ότι ο εργοδότης τους, εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, προωθήσαμε τις παραπάνω καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη».

Όπως σημειώνεται στην καταγγελία, ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά – ως όφειλε – μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στην συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά «ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας».

Έπειτα από πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων, το δικαστήριο καταδίκασε τον εργοδότη σε 40 μήνες φυλάκιση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3k9iXR3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη