Θωμαΐδης: Τον Οκτώβριο το επόμενο κύμα με 5.000 κρούσματα

Θωμαΐδης: Τον Οκτώβριο το επόμενο κύμα με 5.000 κρούσματα

«Βρισκόμαστε εκτός κινδύνου προς το παρόν αλλά προβλέπουμε ότι σε λίγο η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί», υπογράμμισε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης

Τον κώδωνα του κινδύνου για έλευση νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού έκρουσε σήμερα ο Νίκος Θωμαΐδης. Όπως δήλωσε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, με βάση τα επικαιροποιημένα μοντέλα ανάλυσης, το επόμενο κύμα θα σημειωθεί περί τα μέσα-τέλη Οκτώβρη, ενώ υπάρχει σενάριο καταγραφής 5.000 κρουσμάτων ημερησίως.

Ο κ. Θωμαΐδης υπενθύμισε πως παρόμοια ήταν η εικόνα και τον περσινό Σεπτέμβρη - με τη διαφορά, βέβαια, ότι τότε δεν υπήρχε το εμβόλιο - ενώ αποτυπώνεται και πάλι στα λύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη δεδομένη χρονική στιγμή τα στοιχεία από τα λύματα δείχνουν μία αργή αλλά σταθερή μείωση του ιικού φορτίου, η οποία συσχετίζεται με τη μείωση των  κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Αττική. Αυτό, ωστόσο, «δεν σημαίνει τίποτα σε αυτή τη φάση». «Το ίδιο συνέβη και τον Ιούνιο και μετά ήρθε το 4ο κύμα», σχολίασε σχετικά.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CfGuWI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη