ΕΛΣΤΑΤ: Τέλος χρόνου για τις 60.000 προσλήψεις στην απογραφή, τι ισχύει για όσους έχουν κάρτα ανεργίας

ΕΛΣΤΑΤ: Τέλος χρόνου για τις 60.000 προσλήψεις στην απογραφή, τι ισχύει για όσους έχουν κάρτα ανεργίας

Σήμερα τα μεσάνυχτα κλείνουν οι αιτήσεις υποβολής αιτήσεων για 60.000 προσλήψεις υπαλλήλων της απογραφής 2021 στην ΕΛΣΤΑΤ.

Λίγες ώρες προθεσμία έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην προκήρυξη της ΕΛΣΤΑΤ για 60.000 προσλήψεις υπαλλήλων της απογραφής 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση έως και σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), δεκτοί γίνονται όλοι οι υποψήφιοι, ηλικίας 18-67 ετών, που διαθέτουν πτυχίο (οποιασδήποτε σχολής) απολυτήριο Λυκείου ή Γυμνασίου.

Οι απογραφείς που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2021. Με δεδομένο ότι οι νέοι υπάλληλοι θα καταλάβουν θέσεις απογραφέων πληθυσμού, οι προσλήψεις αφορούν όλη τη χώρα.

Άνεργοι: Διατηρούν το δικαίωμα στην κάρτα ανεργίας και μετά την πρόσληψη

Σημειώνεται ότι για τη διενέργεια των Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το νομικό καθεστώς ατόμων εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, επιδοτούμενων ή μη, δεν μεταβάλλεται από την απασχόλησή τους στην Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021.

Απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις υποψηφίων

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις των υποψηφίων δίνει η ΕΛΣΤΑΤ. Δείτε τα σημαντικότερα ερωτήματα σχετικά με τη μοριοδότηση και το αντικείμενο της εργασίας όσων προσληφθούν.

Έργο των Τομεαρχών είναι η διενέργεια της Απογραφής Κτιρίων στον Απογραφικό Τομέα ή Απογραφικούς Τομείς ευθύνης τους, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ, η εποπτεία, η υποβοήθηση και η μέριμνα για την ολοκλήρωση του έργου των Απογραφέων αρμοδιότητάς τους (περίπου 4-5), καθώς επίσης και κάθε άλλη εργασία η οποία θα προκύψει, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Η αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων των Τομεαρχών αναφέρεται στην Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στις σχετικές εγκυκλίους ενώ θα γίνει εκπαίδευση πριν την ανάθεση εργασίας.

Ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα απασχόλησής μου;

Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων και μοριοδότησης των υποψηφίων, οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους στους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο και να αναλάβουν εργασία.

Οι Απογραφείς ΠΚ θα απασχοληθούν κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021.

Ποια είναι η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης;

Η ηλεκτρονική πύλη για την καταχώριση των στοιχείων των ενδιαφερομένων και την υποβολή της αίτησης, θα είναι ανοικτή από τη 12η ώρα της 27/8/2021 μέχρι την 15η ώρα της 27/9/2021.Για πόσες περιοχές μπορώ να υποβάλω αίτηση;Μπορείτε να δηλώσετε διαθεσιμότητα σε έως τρεις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας επιλογής σας. Κατάλογος των Εποπτειών περιλαμβάνεται στο Παράρτημα της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ποια προσόντα λαμβάνονται υπόψη και μοριοδοτούνται;

Τα κριτήρια που βαθμολογούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ποια εμπειρία λαμβάνεται υπόψη στη μοριοδότηση;

Η εμπειρία που λαμβάνεται υπόψη αφορά αποκλειστικά σε έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ που διενεργήθηκαν από το έτος 2016 και μετά.

Με ποιο τρόπο θα ενημερωθώ για την έκβαση της αίτησής μου;

Πίνακες των επιλέξιμων Απογραφέων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Στους επιτυχόντες/επιλέξιμους υποψήφιους θα αποσταλεί μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή τους στο Μητρώο και θα έχουν προθεσμία 72 ωρών να αποδεχθούν τη συμμετοχή τους ως Απογραφείς, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πότε θα εκπαιδευτώ για την εργασία που θα αναλάβω;

Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών και τον έλεγχό τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, και εφόσον αυτά βρεθούν πλήρη και ακριβή, οι υποψήφιοι Απογραφείς θα περιληφθούν σε απόφαση ορισμού και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον τρόπο και τις διαδικασίες διενέργειας της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών.

Τι προβλέπεται για τους υποψηφίους που έχουν κάρτα ανεργίας;

Σύμφωνα με τον ν. 4772/2021 (ΦΕΚ Α' 17) που αφορά στη Διενέργεια των Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το νομικό καθεστώς ατόμων εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, επιδοτούμενων ή μη, δεν μεταβάλλεται από την απασχόλησή τους στην Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3m75SaW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη