Μειωμένα στο μισό τα αντισώματα σε εμβολιασμένους άνω των 60 ετών (βίντεο)

Μειωμένα στο μισό τα αντισώματα σε εμβολιασμένους άνω των 60 ετών (βίντεο)

Σχεδόν στο μισό έχουν μειωθεί οι τίτλοι αντισωμάτων σε εμβολιασμένους άνω των 60 ετών σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας Γιώργο Παπαζήση.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαζήσης τα αποτελέσματα εξαμήνου της έρευνας που «τρέχει» το ΑΠΘ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε αυτά τα άτομα χρειάζεται μία τρίτη, αναμνηστική δόση εμβολίου μετά την παρέλευση έξι μηνών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαζήση, ο τίτλος των αντισωμάτων των υγειονομικών έχει μειωθεί σημαντικά παραμένει ωστόσο περίπου στο 1.000 που μπορεί να παρέχει ένα ποσοστό προστασίας. «Να βάλουμε ερωτηματικό για τους υγειονομικούς. Μέσα στο εννεάμηνο να γίνει και τρίτη δόση και σε αυτούς. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε σχετικά προστατευμένοι. Σε αυτό το δείγμα όλοι οι υγειονομικοί που είχαν νοσήσει είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Σε αυτούς είδαμε ότι η ανοσία είναι μακροχρόνια», τόνισε ο κ. Παπαζήσης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του OPEN.  

Από την πλευρά της η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, εξέφρασε φόβους για τη διασπορά του ιού μετά τον αγιασμό και το άνοιγμα των σχολείων για τη φετινή χρονιά.

«Είναι στοίχημα το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι τα ίδια πράγματα μέσα Οκτωβρίου. Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να φορούν συνέχεια τις μάσκες, οι χώροι να αερίζονται. Το ποσοστό των παιδιών που θα αρχίσουν να μεταδίδουν τη νόσο θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ότι τώρα» πρόσθεσε η κυρ΄ία Λινού.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3hOthwz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη