Μίκης Θεοδωράκης: Ομόφωνη η απόφαση για προτομή του στο κέντρο της Αθήνας και μετονομασία δρόμου

ΙΝΤΙΜΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη για τοποθέτηση προτομής του Μίκη Θεοδωράκη στο κέντρο της Αθήνας και μετονομασία δρόμου προς τιμήν του.

Ομόφωνα δεκτή έγινε η εισήγηση του Δημάρχου Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις τιμές που θα αποδόσει ο Δήμος στον Μίκη Θεοδωράκη.

Άμεσα αναμένεται να προκηρυχθεί ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός για τη δημιουργία της προτομής του Μίκη Θεοδωράκη που αναμένεται να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημεία της πόλης. Στην εισήγηση υπήρχε και η πρόβλεψη για απόδοση του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη σε δρόμο της Αθήνας, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση για το ποια θα είναι αυτή.

Στο Α' Νεκροταφείο η σορός του μέχρι την ταφή στην Κρήτη

Ο Δήμος της Αθήνας αποφάσισε ακόμα να φιλοξενήσει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη δωρεάν τιμής ένεκεν στις εγκαταστάσεις του Α' Κοιμητηρίου μέχρι να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις τελευταίες του επιθυμίες.

Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος θα παρευρεθούν, στην κηδεία του που θα γίνει την Πέμπτη στο Γαλατά Χανίων.

Μπακογιάννης: Ο Μίκης της Αθήνας, της Ελλάδας, ο παγκόσμιος

Κατά την εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων, είπε: «Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι "σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο". Ήταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του. Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ. Θεοδωράκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο στον σπουδαίο Ελληνα τη μετονομασία οδού σε « Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης , για να σηματοδοτήσει το πέρασμά του στην αθανασία».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tffkMq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη