Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Κρητικός

EUROKINISSI

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κρητικός.

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 85 του χρόνια ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός. Ο άλλοτε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Πειραϊκό Θεραπευτήριο Καστέλας.

Ο Παναγιώτης Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ ενώ εκλεγόταν βουλευτής Β' Πειραιά από το 1977 ως το 2004. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής από το 1981 ως και το 2000. Στην κοινοβουλευτική του θητεία διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (1995-96 και 1997-98), καθώς και πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής «Μνήμη Ελευθερίου Βενιζέλου».

Συνέγραψε πολλά πολιτικά βιβλία μεταξύ των οποίων και το «Η ρήξη: Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη δεκαετία του '60». Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας είχε αντιδικτατορική δράση μέσα από τις οργανώσεις «Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντίστασης», «Ελληνική Αντίσταση» και έπειτα στο ΠΑΚ.

Συνελήφθη τρεις φορές και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη από Έκτακτο Στρατοδικείο, ενώ κρατήθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3n6COCA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη