Νέο καμπανάκι κινδύνου: Εντοπίστηκαν στην Ελλάδα υποστελέχη της μετάλλαξης Δελτα

Νέο καμπανάκι κινδύνου: Εντοπίστηκαν στην Ελλάδα υποστελέχη της μετάλλαξης Δελτα

Προβληματισμός επικρατεί για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά τα τελευταία ευρήματα των υγειονομικών αρχών. Ειδικότερα, στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί νέο υποστέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα.

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και φέρουν μετάλλαξη, που – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών – τα καθιστά ακόμα πιο μεταδοτικά. Τέτοιου είδους κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (11/9) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.197 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο 39 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.141 θάνατοι.

Τέλος, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 375. Ελπίδες για καλύτερη έκβαση της πανδημίας δίνει η θετικότητα η οποία σήμερα αγγίζει το 2.19% και δείχνει ότι υπάρχει μια σταθερότητα. 

Η ανακοίνωση για τον χάρτη της διασποράς ΕΔΩ

Πληροφορίες από Openfrom Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3z2Y2Ue
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.