Γρηγόρης Πετράκος: Συγκρίνει τον εαυτό του με τον... Γαλιλαίο και τα «βάζει» με τη μάσκα

Γρηγόρης Πετράκος: Συγκρίνει τον εαυτό του με τον... Γαλιλαίο και τα «βάζει» με τη μάσκα

Στον «πόλεμο ελευθερίας που έχει ξεσπάσει» αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Πετράκος, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά τις αμφιλεγόμενες απόψεις του περί εμβολίου

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο και ούτε θα το κάνω ποτέ», σημείωσε ο Γρηγόρης Πετράκος, τονίζοντας, ωστόσο πως «ποτέ δεν παρότρυνα κανέναν να το κάνει ή να μην το κάνει». «Όταν εγώ είμαι γιατρός και έχω 1.000 ασθενείς, πρέπει να δω έναν έναν, το ιστορικό του, να συζητήσω μαζί και του να δω αν πρέπει να κάνει ή όχι το εμβόλιο", σχολίασε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική του απόφαση να μην εμβολιαστεί, ο καλλιτέχνης ανέφερε πως «υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζονται το εμβόλιο»: «Εγώ είμαι ένας άνθρωπος 45 ετών, γυμνάζομαι καθημερινά, έχω να φάω κρέας και ζωικά 10 χρόνια, έχω ένα ανοσοποιητικό πολύ δυνατό. Κάνω τις εξετάσεις μου συχνά, οπότε δεν κινδυνεύω από καμία λοίμωξη, ούτε από αυτή. Σε εμένα ένας γιατρός που έχει συνείδηση δεν θα συνέστηνε να κάνω το εμβόλιο», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε κυρίως συγκρίνοντας  - τον εαυτό του με τον... Γαλιλαίο.

Αφού πρώτα αναρωτήθηκε αν «πηγαίνει με την πλειοψηφία η επιστήμη και η αλήθεια», ο «αντιεμβολιαστής» Γρηγόρης Πετράκος σημείωσε πως - όπως μας διδάσκει η ιστορία -  «ο Γαλιλαίος ήταν ένας όταν έλεγε η γη γυρίζει. Και τη μια γνώμη όταν είναι σοβαρή την εξετάζουμε».

«Η επιβολή της μάσκας είναι ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης»

«Η μάσκα μου έχει κάτσει πολύ στραβά από την αρχή. Δεν είναι απλό πράγμα. Να φοράω μάσκα 1, 2 χρόνια και να καλύπτω το πρόσωπό μου;», τόνισε ο τραγουδιστής. «Αυτό το θεωρώ ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Σέβομαι τον απέναντι μου. Δεν θα κάτσω απέναντι σε κάποιον που φοβάται χωρίς μάσκα. Για αυτό έχω να πάω σούπερ μάρκετ 1,5 χρόνο τώρα»,  ανέφερε σχετικά.

«Θα έπρεπε να ερωτηθούν οι άνθρωποι. Θέλετε να συνεχίζουμε να σας προστατεύουμε για πολλά χρόνια και να ζούμε έτσι; Ή να πάρουμε το ρίσκο. Πάντα λένε ότι έχουμε δύο κρίσιμες εβδομάδες. Αλλά κράτησε χρόνια. Έχει εξελιχθεί σε πόλεμο ελευθερίας και όχι υγείας».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3k4N7ow
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη