Μίκης Θεοδωράκης: Προτομή του σε κεντρικό σημείο της Αθήνας,το όνομά του θα δοθεί σε οδό

INTIME

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφασίζει τον τρόπο που θα τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη.

Προτομή σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας και μετονομασία δρόμου σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» θα προτείνει η Δημοτική Αρχή της Αθήνας, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Κυριακή.

Η εισήγηση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη θα προτείνει ακόμα την παρουσία του ίδιου και αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

«Η μουσική και οι ιδέες του, φώτισαν την οικουμένη»

«Ο μεγάλος δημιουργός τροφοδότησε τον Ελληνισμό και όλον τον κόσμο με την ανυπέρβλητη πνευματική του παραγωγή.

Το έργο του, το αυθεντικό ταλέντο του, αλλά και η ίδια του η ζωή αποτελούν για κάθε άνθρωπο ανεκτίμητα εφόδια. Στιγμάτισαν την ελληνική ιστορία και τού απέδωσαν δικαίως μία θέση στην αιωνιότητα. Αγωνιστής και ιδεολόγος, πνευματικός και λαϊκός, έφυγε αφήνοντας πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη.

Ένα πολύτιμο δώρο ψυχής για τις επόμενες γενεές. Η μουσική του αλλά και οι ιδέες του, βαθιά ελληνικές, φώτισαν ολόκληρη την οικουμένη», αναφέρεται στο ψήφισμα που θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος. 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/38G1Rnr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη