Εγγονός Μίκη Θεοδωράκη: «Παππού μην ανησυχείς, η Κρήτη σε περιμένει»

facebook

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση που έχει προκύψει εντός και πέριξ της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη, για τον τόπο της ταφής του. Με παρέμβασή του, ο εγγονός του, Άγγελος, προκρίνει και εκείνος τον σεβασμό της επιθυμίας του εκλιπόντος.

«Παππού μην ανησυχείς, η Κρήτη σε περιμένει» αναφέρει ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, μια μέρα μετά τον γιό του σπουδαίου συνθέτη, Γιώργο.

«Ο άνθρωπος διένυσε τη πορεία του και της έδωσε και κατάληξη . Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Άγγελος Θεοδωράκης.

{https://ift.tt/38IGUbo}

«Αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει επιθυμία πλέον»

Η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, που φέρεται να είναι και εκείνη που επιθυμεί την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι, ανέφερε σε δική της ανάρτηση, αναφέρει και την εξής φράση, την οποία αποδίδει σε κάποιον που της την απηύθυνε: «Το σκέφτηκα πολύ καλά και θέλω να σου πω ότι αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια».

{https://ift.tt/3jFtmUp}

Το Πρωτοδικείο έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε διαδικασία ενταφιασμού

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του. Συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, προσέφυγε πάντως με αίτησή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, προσκομίζοντας τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως επρόκειτο για την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στα Χανιά. 

Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο αρχικά απαγορεύει με προσωρινή διαταγή οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του. 

Μετά από τη σχετική διαταγή θα ακολουθήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση για τα οποία αναμένεται την προσεχή Δευτέρα. 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jLUyRE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη