Υπουργικό Συμβούλιο: Η πρώτη συνεδρίαση μετά τον ανασχηματισμό, η ατζέντα

Υπουργικό Συμβούλιο: Η πρώτη συνεδρίαση μετά τον ανασχηματισμό, η ατζέντα

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, μετά τον ανασχηματισμό

Συνεδριάζει στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο με τη νέα σύνθεση του μετά τον ανασχηματισμό.

 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια ομιλία του στο σημερινό υπουργικό αναμένεται να ξεκινήσει με μία τοποθέτηση για τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Η ατζέντα

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της νέας ομάδας, η οποία θα συζητήσει ζητήματα, όπως η πορεία αποκατάστασης των περιοχών, που επλήγησαν από τα καταστροφικά πύρινα μέτωπα του Αυγούστου, με το ενδιαφέρον, πάντως, να στρέφεται και στα μηνύματα που θα θελήσει να εκπέμψει ο πρωθυπουργός, μετά τις αλλαγές στο προφίλ του κυβερνητικού επιτελείου.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

- Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

- Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου - Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.

- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».

- Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/38BJHTI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.