Ευθύμιος Καραΐσκος: Όσο αυξάνονται οι ήπιοι τρόποι μετακίνησης, τόσο πιο ελκυστικές για τους πολίτες και φιλικές προς το περιβάλλον γίνονται οι πόλεις


Δείτε όσα ανέφερε ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας:

Όσο αυξάνονται οι ήπιοι τρόποι μετακίνησης, τόσο πιο ελκυστικές για τους πολίτες και φιλικές προς το περιβάλλον γίνονται οι πόλεις.

Η βιώσιμη αστική ανάπτυξη μέσα σε πιο ασφαλείς, πράσινες, συμμετοχικές και προσβάσιμες πόλεις είναι ένα ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (EUROPEAN MOBILITY WEEK – EMW) έχει καθιερωθεί  από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός της ΕΕ και φυσικά η πόλη μας, η Λαμία, δεν θα μπορούσε παρά να συμμετέχει σε αυτή τη δράση όπου στόχο έχει την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας και την παρακίνηση όλων μας για την χρήση ήπιων και φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς και μετακίνησης.

Στόχος μας να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες, η κοινωνία των πολιτών, ο κάθε ενεργός πολίτης, όλοι μας, ώστε να επιλέξουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Το φετινό θέμα «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» προτάσσει τέσσερα κεντρικά ζητήματα: την ψυχική & σωματική υγεία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Στη φετινή δράση του Δήμου μας, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου μας, δίνοντας το παράδειγμα συμμετοχικότητας και ευαισθητοποίησης των παιδιών μας σε τέτοιου είδους θέματα, που αφορούν το μέλλον και τη σχέση τους με το περιβάλλον που θα ζήσουν.






















Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη