Αμύνταιο: Άνωθεν κάλυψη του ιερέα για τον «επεισοδιακό» αγιασμό

Αμύνταιο: Άνωθεν κάλυψη του ιερέα για τον «επεισοδιακό» αγιασμό

Τοπική αρχή και μητρόπολη αποδίδουν ευθύνες στην εκπαιδευτικό για τον επεισοδιακό αγιασμό σε λ΄ύκειο του Αμύνταιου

Την επίθεση του Αρχιμανδρίτη Φλώρινας στη λυκειάρχη Αμυνταίου, επειδή η ίδια ζήτησε από τα παιδιά να μην βγάλουν τη μάσκα τους κατά τον ασπασμό του σταυρού, δικαιολογούν όπως φαίνεται τόσο ο μητροπολίτης Φλώρινας Θεόκλητος, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές και ο δήμαρχος Άνθιμος Μπιτάκης.

Υπενθυμίζεται πως την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού, προκάλεσε χθες η παρέμβαση και προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς μαθήτριες του σχολείου, ώστε να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου.

«Έπρεπε και η διευθύντρια να προσέξει και ο ιερέας να προσέξει… Εγώ ό,τι εντολή παίρνω από την Ιερά Σύνοδο τις διαβιβάζω στους ιερείς μας. Να κάνουν τα εμβόλια, να φορούν μάσκες να κρατούν αποστάσεις και να προσέχουν τη νόσο του κορωνοϊού» δήλωσε ο μητροπολίτης Φλώρινας Θεόκλητος στο lexovitis.blogspot.com. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές έκανε λόγο για «προσωπική επιλογή»: «Θεωρώ ότι όταν θα ασπαστώ το Σταυρό ή αν είναι η μητέρα μου ή κάτι που για εμένα σύμφωνα και με βάση τις αρχές μου έχει μια αξία και αξίζει το σεβασμό έστω στιγμιαία κατεβάζω τη μάσκα και τον ασπάζομαι» είπε. 

«Μην πάμε και στο άλλο άκρο δηλαδή. Γίνονται πανηγύρια, γίνονται εκδηλώσεις το βλέπουμε στα δελτία σας σε καθημερινή βάση…», υποστήριξε, τέλος, ο δήμαρχος Αμύνταιου Άνθιμος Μπιτάκης: «Στα δέκατα του δευτερολέπτου, γιατί πραγματικά μιλάμε για δέκατα του δευτερολέπτου, και το προσκύνημα και το δικό μου και του κυρίου αντιπεριφερειάρχη, δε νομίζω ότι αποτελούν κακό παράδειγμα. Αν είδατε και στο χαιρετισμό μου έκανα έκκληση στα παιδιά να εμβολιαστούν». 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XnbANq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη