Πλαστά πιστοποιητικά: Έτσι μπορεί να αλλάξει κάποιος το αποτέλεσμα του τεστ (βίντεο)

Πλαστά πιστοποιητικά: Έτσι μπορεί να αλλάξει κάποιος το αποτέλεσμα του τεστ (βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αποκαλύψθηκε χθες σε ρεπορτάζ που έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star υπάρχει κενό στο σύστημα που μπορεί να εκμεταλλευτούν όσοι θέλουν να εκδώσουν πλαστό πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί των δημόσιων αλλά και των ιδιωτικών νοσοκομείων που έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης έχουν πρόσβαση στο σύστημα με ειδικό κωδικό, όπου δηλώνονται τα αποτελέσματα των τεστ κορoνοϊού. Σύμφωνα με καταγγελία, ένας γιατρός που έχει κάνει τεστ ακόμα και εάν έχει βγει αρνητικό μπορεί να το δηλώσει θετικό, αν θέλει να εξασφαλίσει πιστοποιητικό νόσησης, αποφεύγοντας έτσι τον εμβολιασμό και την αναστολή εργασίας.

Ο ίδιος ο ταμίας του ιατρικού συλλογου Αιγίου, κ. Μωρός μπροστά στην κάμερα του Star άλλαξε το δικό του τεστ από αρνητικό σε θετικό για να δείξει την διαβλητότητα του συστήματος, πώς δηλαδή μερίδα γιατρών μπορεί να εκμεταλλευτεί ή εκμεταλλεύεται ήδη αυτή την τρύπα.

Σημειώνεται πως το κουβάρι της υπόθεσης με τα πλαστά πιστοποιητικά άρχισε να ξετυλίγεται από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας. Υπάλληλος που είχε τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα όπου καταχωρίζονται οι εμβολιασμοί εξέδωσε 34 πλαστά, εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μετά την ολοκλήρωση της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Για «μεμονωμένες» περιπτώσεις πλαστών περιστατικών έκανε λόγο χθες ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας πως «η έκτασή τους, δηλαδή, δεν μας ανησυχεί, ωστόσο, τις ιχνηλατούμε τόσο σε επίπεδο τυχόν επίορκων υπαλλήλων, όσο και σε επίπεδο τυχόν ιατρών που έχουν μία «ύποπτη» συμπεριφορά».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι «εξετάζονται δικλείδες ασφάλειες από το Γενικό Γραμματέα, τον κύριο Θεμιστοκλέους και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για να οχυρώσουμε το σύστημα όσο το δυνατόν καλύτερα», ενώ κατά πληροφορίες, στην κατεύθυνση αυτή συζητείται το ενδεχόμενο κατάργησης της έντυπης μορφής του πιστοποιητικού.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3huQcgb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη