Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για «ύποπτα» πιστοποιητικά εμβολιασμού στο νοσοκομείο Παπανικολάου

eurokinissi

Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελέα μπήκαν πιστοποιητικά εμβολιασμού που προσκόμισαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και ερευνάται εάν είναι πλαστά.

Με αφορμή δημοσιεύματα που προηγήθηκαν, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου ελέγχονται ως ύποπτα περίπου είκοσι πιστοποιητικά εμβολιασμού, που φέρεται να εκδόθηκαν από Κέντρο Υγείας της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ στο «Παπανικολάου» λειτουργούσε έως τα μεσάνυχτα εμβολιαστικό κέντρο.

Ανάμεσα σ' αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνονται πιστοποιητικά που εξέδωσαν υγειονομικοί του νοσοκομείου, οι οποίοι εμφανίζονταν μέχρι πρόσφατα με ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική.

Παράλληλα, ελέγχεται περίπτωση εργαζόμενου, που τον έναν μήνα παρουσίασε πιστοποιητικό νόσησης και τον επόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Έτσι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης ώστε να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική εξέταση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Cz93ys
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη