Βιολογικό μέλι Οίτης από την περιοχή που έζησε ο μυθικός ήρωας Ηρακλής!!!

Βιολογικό μέλι Οίτης από την περιοχή που έζησε ο μυθικός ήρωας Ηρακλής

Μελί Οίτης το «νέκταρ των θεών» ένα φυσικό προϊόν μοναδικό στο είδος του πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση. 

Περιέχει περισσότερα από 200 συστατικά εκτός των υδατανθράκων, μεταξύ των οποίων βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C αλλά και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο και το νάτριο.

Το μέλι παράγεται στις πλαγιές της Οίτης που σύμφωνα με την μυθολογία ο Κένταυρος Νέσσος αφού πέθαινε από τα δηλητηριασμένα βέλη του Ηρακλή, εκμυστηρεύθηκε στη Δηιάνειρα ότι ο σύζυγός της δεν την αγαπούσε πια, και ότι για να ξανακερδίσει την αγάπη του, έπρεπε να του δώσει να φορέσει έναν χιτώνα, αφού τον βουτήξει πρώτα μέσα στο αίμα του νεκρού κενταύρου. Η Δηιάνειρα, η οποία δεν ήξερε ότι το αίμα του Νέσσου ήταν δηλητηριασμένο από τα βέλη, έδωσε τον χιτώνα στον ήρωα. Οι πόνοι του Ηρακλή ήταν τόσο φρικτοί, ώστε τρελάθηκε. Μάζεψε ξύλα και παρακαλούσε κάποιον να τον κάψει. Ο Φιλοκτήτης τότε τον λυπήθηκε και άναψε την φωτιά πάνω στην κορυφή του βουνού Οίτη, και ο Ηρακλής κάηκε ζωντανός. Ακόμη και σήμερα, η υψηλότερη κορυφή αυτού του βουνού ονομάζεται Πυρά.

Περισσότερες πληροφορίες για το που θα προμηθευτείτε το βιολογικό μέλι Οίτης στο τηλέφωνο 6974115759 ή στείλτε μήνυμα στο email: kaliterilamia@gmail.com.

H ιστοσελίδα kaliterilamia.gr ως φορέας ιστορίας και πολιτισμού στηρίζει και προωθεί τα εκλεκτά προϊόντα της Φθιώτιδας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη