Γεννηματά: Οι πολιτικές Μητσοτάκη μεγαλώνουν τις ανισότητες, φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά (βίντεο)

Γεννηματά: Οι πολιτικές Μητσοτάκη μεγαλώνουν τις ανισότητες, φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά (βίντεο)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία αναμένεται να απευθύνει σήμερα ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ 

«Οι πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που έκλεισε την πόρτα σε κάθε συνεννόηση και συναίνεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη μεγαλώνουν τις ανισότητες και τραβούν το χαλί κάτω από αυτούς που προσπάθησαν να κρατηθούν όρθιοι και σήμερα κινδυνεύουν να πέσουν από τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα πράγματα και όχι από τις επιπτώσεις της οικονομικής και της υγειονομικής κρίσης», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως το ΚΙΝΑΛ έχει τη δική του πρόταση και δεν ετεροκαθορίζεται.

«Στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε και φορτώθηκε περισσότερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούσαν κυρίως για να βγει λάδι η ΝΔ που οδήγησε στον εκτροχιασμό της οικονομίας. Σήμερα όμως έχουν δοκιμαστεί όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε και αποδοκιμάστηκε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δοκιμάζεται και περνά πολύ χαμηλότερα από τον πήχη σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανισότητες και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, που τη βλέπουμε να τους γυρνά την πλάτη, και για αυτό είμαστε εμείς εδώ» είπε.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως η πορεία του ΚΙΝΑΛ βασίζεται στο τρίπτυχο: αυτόνομη πορεία, πολιτική ενότητα και προοδευτική ταυτότητα και «αυτό διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί ο τόπος έχει ανάγκη προοδευτική κυβέρνηση αλλαγής».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, όπως επισήμανε, έχει δώσει σαφείς οδηγίες για επίσπευση των εσωτερικών διαδικασιών ώστε το ΚΙΝΑΛ να είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο: «Δεν μπορούμε σε τόσο κρίσιμη συγκυρία να λιμνάζουμε στα νερά της εσωστρέφειας».

«Η κυβέρνηση στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μία Ελλάδα για τους λίγους»

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τις χαρακτήρισε «προεκλογικού τύπου», ενώ υπογράμμισε ότι κανένας Έλληνας δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι θα γίνει.

«Τρεις υπουργοί έχουν εξαγγείλει διαφορετικά πράγματα από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. Τόσες μέρες μετά και ακόμα δεν έχει εξειδικευτεί το τι θα γίνει με τη ΔΕΗ. Αμφιβάλλω αν θα ωφεληθεί πραγματικά από τις εξαγγελίες η μέση οικογένεια ή η ανταγωνιστικότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης που έχει χτυπηθεί τόσα χρόνια από τα μνημόνια. Μιλούν για συγχωνεύσεις εταιρειών, αλλά δεν στηρίζουν την δικτύωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα clusters. Αυτή η κυβέρνηση στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους» τόνισε.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες για τους νέους και ειδικά για το πρόγραμμα «πρώτο ένσημο», σημείωσε ότι είναι κατώτερο ακόμα και από αυτά του ΟΑΕΔ, καθώς περιλαμβάνει 100 ευρώ το μήνα, την ώρα που ο ΟΕΑΔ δίνει 500.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3lDXRKr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη