Σε δημόσια διαβούλευση η Eθνική Στρατηγική για το βαμβάκι

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Έως τις 28 Σεπτεμβρίου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η «Εθνική Στρατηγική για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία βαμβακιού στην Ελλάδα» για το χρονικό διάστημα 2019-2029.

Σκοπός είναι ο καθορισμός των στόχων και η περιγραφή των μέτρων για την μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα βάμβακος στη χώρα μας.

Φορέας παρακολούθησης ορίζεται η Ομάδα Εργασίας Βάμβακος του ΥΠΑΑΤ όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα προσέρχονται για να συζητήσουν για όλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας. Η Ομάδα Βάμβακος θα πραγματοποιεί τουλάχιστον τέσσερις συνεδριάσεις ανά έτος. Στις πρώτες δύο (τουλάχιστον) συνεδριάσεις του κάθε έτους, ένα από τα πάγια θέματα θα είναι ο απολογισμός δράσεων και το αποτέλεσμα αυτών στη βαμβακοκαλλιέργεια. Στις επόμενες δύο (τουλάχιστον) συνεδριάσεις του κάθε έτους, ένα από τα πάγια θέματα θα είναι ο προγραμματισμός δράσεων σύμφωνα με την εθνική στρατηγική για το επόμενο έτος

Στόχοι είναι:

1) Η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της βαμβακοκαλλιέργειας,

2) Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου μεταποίησης του βάμβακος,

3) Η βελτίωση της ποιότητας και η δημιουργία «ταυτότητας» του ελληνικού βάμβακος,

4) Η ανάδειξη των φιλοπεριβαλλοντικών χαρακτηριστικών του τρόπου παραγωγής του βάμβακος

5) Η διατήρηση και η διασφάλιση της στήριξης της ΚΑΠ για το βαμβάκι.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3A9FClS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη