Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown, δε θα περιοριστεί η οικονομική δραστηριότητα - Live η συνέντευξη στη ΔΕΘ

eurokinissi

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις εξαγγελίες που έκανε το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός απαντά σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση του πακέτου μέτρων ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας για το «όραμά του για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος».

«Δεν υπάρχει άλλη περιοχή, άλλη πόλη της πατρίδας, που να γίνονται σωρευτικά τόσα έργα υποδομής. Θέλω να τονίσω τη συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αλλά και τη συνέπεια στα όσα είχα πει στην πρώτη ΔΕΘ, που μίλησα ως πρωθυπουργός. Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ είναι να παραδοθεί στο τέλος του 2023.

Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις για τη χρήση γης έχουμε ολοκληρώσεις όλες τις διαδικασίες. Για παράδειγμα οι εργασίες για το πάρκο "Παύλος Μελάς" ξεκινούν τους επόμενους μήνες. Οραματικό έργο επίσης η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πολύ σημαντικό και το ογκολογικό νοσοκομείο. Βεβαίως υπάρχουν και τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη. Τα 11 στρέμματα που βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο του οικοπέδου, που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ενισχυθεί το πράσινο στην περιοχή.

Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ακμάζουσα, προσελκύει επενδύσεις, είναι μία πόλη που προάγει την έρευνα και την παιδεία. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα Ιατρικής, με δίδακτρα 12.000 ευρώ. Αυτό είναι το όραμα μου για την Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για τα έργα, που δρομολογούνται στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Σαββάτου, τονίζοντας ότι τα μέτρα εντάσσονται στη φιλοσοφία «η κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο και μοιράζει το μέρισμα στους πολίτες».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι δε θα κλείσει η χώρα, αλλά θα υπάρχουν μέτρα περιορισμού με σκοπό την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού. «Θα έχουμε μάσκες για καιρό ακόμα, θα συνεχίσουμε τα τεστ, θα επιμείνουμε στη στρατηγική των εμβολιασμών. Δεν αποκλείεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μας». 

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αισθάνεται ασφαλής με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 5,9% το 2021. «Αυτό είναι το ελάχιστο επίπεδο ανάπτυξης που μπορούμε να πετύχουμε το 2021», ενώ για τα μέτρα που ανακοίνωσε ότι υπακούουν σε μια συνολική στρατηγική της κυβέρνησης να δημιουργεί πλούτο και να τον μοιράζει με δίκαιο τρόπο.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία αλλά υπογράμμισε ότι οι βαθμοί αβεβαιότητας δεν έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας και σημείωσε πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει καθώς ό,τι κι αν γίνεται δεν θα υπάρξει περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας.

Live η συνέντευξη Μητσοτάκη:

{https://www.youtube.com/watch?v=AjELwj2B1a0}from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XajLML
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.