Δικαστικό #MeToo: Η καταγγελία για βιασμό και η παραίτηση του πρώην προέδρου Εφετών (βίντεο)

Δικαστικό #MeToo: Η καταγγελία για βιασμό και η παραίτηση του πρώην προέδρου Εφετών (βίντεο)

Στο δικαστικό #MeToo αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Διοικητικών Δικαστών, Κατερίνα Κουτσοπούλου - Εν ενεργεία δικαστικός κατήγγειλε τον Αύγουστο ότι βιάστηκε από συνταξιούχο εφέτη και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Στην καταγγελία για βιασμό που υπέβαλε ανώνυμα εν ενέργεια δικαστική λειτουργός αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Διοικητικών Δικαστών, Κατερίνα Κουτσοπούλου.

«Είναι μια ανώνυμη καταγγελία. Η Ένωση Διοικητικων Δικαστών δεν σχετίζεται με την υπόθεση, διότι ο φερόμενος ως δράστης δεν είναι δικαστής, έχει συνταξιοδοτηθεί προ τετραετίας. Θα πρέπει να επισημάνω ότι είναι ανώνυμη καταγγελία. Δεν έχει κοινοποιηθεί άλλη. Δεν μπορώ να γνωρίζω την γυναίκα που έχει κάνει την καταγγελία», επισήμανε η κα. Κουτσοπούλου, μίλωντας στο Open, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως την υπόθεση διερευνά εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Σεπτεμβρίου, πρώην πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων, με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Είχε προηγηθεί καταγγελία από εν ενεργεία δικαστική λειτουργό για βιασμό της, αλλά και καταγγελίες για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης από εργαζόμενες στην ΑΕΠΠ.

Στο έγγραφο, το οποίο είχε καταθέσει στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρώην πρόεδρος Εφετών φέρεται να αναφέρε ότι παραιτείται για να μπορεί - απερίσπαστος από τα καθήκοντά του - να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Επιπλέον, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες καταγγελίες σε βάρος του με σκοπό να πληγεί η προσωπικότητα και το κύρος του.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zdq3bx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη