Η Βόρεια Ελλάδα εκπέμπει SOS, συνεχίζει να σαρώνει ο κορονοϊός παρά το mini lockdown

Eurokinissi

Δύσκολα τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα με τα νοσοκομεία να γεμίζουν παρά το mini lockdown που έχει επιβληθεί.

Στο 100% φτάνει σχεδόν η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. 

«Η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πολύ με ασθενείς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι οι πιο ευάλωτοι. Όλες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν φτάσει σε πληρότητα σχεδόν 100%. Αυτοί που έρχονται είναι ανεμβολίαστοι. Η πανδημία έχει εντοπιστεί εκεί, έχει εντοπίσει τους ευάλωτους και τους μολύνει και τους καταστρέφει. Στο νοσοκομείο μας αυτοί που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Ωστόσο, σημείωσε ότι ελπίζει το φαινόμενο αυτό να είναι προσωρινό, «να μην είναι η αρχή μιας τραγωδίας» και να οφείλεται στην επιστροφή των εκδρομέων.  

Ο κ. Καπραβέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ανεμβολίαστους τονίζοντας ότι πλέον είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων. «Η Δράμα έχει δώσει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά 100.000 κατοίκους κι έχει το μικρότερο εμβολιασμού», επισήμανε. 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια τονίζοντας ότι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 78%. Ωστόσο, όπως σημείωσε στις θεολογικές σχολές το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών δεν ξεπερνά το 43%. «Η εκκλησία πρέπει να πάρει πάνω της το θέμα αυτό», υπογράμμισε.  

Σε mini lockdown επτά περιφέρειες στη Βόρεια Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως είναι συνολικά επτά οι περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν μπει σε mini lockdown λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για: Καστοριά, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα.

Οι τρεις πρώτες μπήκαν σε καθεστώς mini lockdown χθες, Παρασκευή, καθώς "κοκκίνισαν" στον επιδημιολογικό χάρτη.
Υπενθυμίζεται πως τα περιοριστικά μέτρα που είναι στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγία

Όχι σε γενικό lockdown λέει η Κυβέρνηση

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη δεν θα μπουν σε lockdown.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έστειλε το παραπάνω μήνυμα κατά την επίσκεψή του στην πόλη προ ημερών, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε πως δεν υπάρχουν σκέψεις επιβολής μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο τελευταίος σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τη λογική των lockdown και ενημέρωσε πως θα γίνονται, πλέον, επισκέψεις σε περιοχές όπου καταγράφεται ανησυχητικό επιδημιολογικό φορτίο.

Τα χθεσινά κρούσματα εποιβεβαιώνουν πλήρως τη δραματική κατάσταση

Μεγαλώνει διαρκώς η θλιβερή λίστα των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους «χτυπημένοι» από την COVID-19. Οπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, χθες δηλώθηκαν 33 επιπλέον θάνατοι ασθενών με κορονοϊό. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 14.639 θάνατοι. Οι νέες διαγνώσεις ήταν 2.046, σε σύνολο 214.606 εργαστηριακών ελέγχων (0,95% ποσοστό θετικότητας), εκ των οποίων τα 392 στην Αττική και τα 331 στη Θεσσαλονίκη.

Την ανησυχία των υγειονομικών αρχών για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα «δικαιώνουν» και τα χθεσινά στοιχεία για τις νέες διαγνώσεις σε αναλογία πληθυσμού. Χθες, οι περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού ήταν οι Καστοριά (33 περιστατικά ή 65,6 ανά 100.000 κατοίκους), Δράμα (51 ή 51,9 ανά 100.000 κατοίκους), Ημαθία (67 ή 47,65 ανά 100.000 κατοίκους), Πιερία (60 ή 47,36 ανά 100.000 κατοίκους) και Ξάνθη (48 ή 43,16 ανά 100.000 κατοίκους). Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες 331 ασθενείς.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3lQLpqs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη