Tesla: Σταθμός φορτιστών έξω από τη Λαμία

Με έναν νέο σταθμό ηλεκτρικής φόρτισης, η Tesla σηματοδοτεί την ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά. Αυτή τη φορά, ο νέος σταθμός φόρτισης άνοιξε στην Πάτρα και ειδικότερα στην περιοχή Ψαθόπυργος. Στόχος της εταιρείας είναι να ανοίξει ηλεκτρικούς σταθμούς στα κυριότερα βασικά οδικά δίκτυα της χώρας.

Ο νέος σταθμός βρίσκεται στην εθνική οδό A8, η οποία συνδέει την Αθήνα με την Πάτρα. Πρόκειται για σταθμό που έχει 8 ανεξάρτητους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής. Αυτοί εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα με πάνω από 250kW, ενώ η τιμή είναι €0,35 ανά KWh.

Ο πρώτος σταθμός βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στην Αθήνα, και διαθέτει 6 μεμονωμένους ταχυφορτιστές, οι οποίοι μπορούν να φορτίσουν ένα Model S, ένα Model X και ένα Model 3 σε λεπτά της ώρας.

Οι ταχυφορτιστές παρέχουν ενέργεια με ταχύ ρυθμό, που σταδιακά επιβραδύνεται, καθώς γεμίζει η μπαταρία. Το όχημα ειδοποιεί αυτόματα τον οδηγό, μέσω της εφαρμογής Tesla, όταν έχει αρκετή ενέργεια, για να συνεχίσει το ταξίδι. Με την αυτονομία και την αποδοτικότητα των οχημάτων Tesla, η φόρτιση άνω του 80% δεν είναι συνήθως απαραίτητη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενοι σταθμοί φόρτισης αναμένεται να ανοίξουν έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η πολυεθνική σχεδιάζει, οι νέοι αυτοί σταθμοί, να ανοίξουν σε Λαμία και Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν πληροφορίες καθώς εκτιμά πως, καλύπτοντας τα μεγάλα οδικά δίκτυα, θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, το Model Y πηγαίνει καλά, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης είναι σημαντικές, καθώς η πανδημία υποχωρεί και η αγορά επανέρχεται στην κανονικότητα.

Νικόλας Ταμπακόπουλος BnB

www.thessaliaeconomy.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη