-->

Προειδοποίηση Λέκκα: Αυτές είναι οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες (βίντεο)

Eurokinissi

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο Ευθύμης Λέκκας αναφορικά με τις πλημμύρες που απειλούν 10 περιοχές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο.

Για τις πλημμύρες που έπληξαν την πυρόπληκτη Εύβοια μίλησε ο Ευθύμης Λέκκας, τονίζοντας πως η σχετική προειδοποίηση είχε συμπεριληφθεί σε έρευνα του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

«Το είχαμε προσδιορίσει με κάθε ακρίβεια, για όλες τις περιοχές όπου είχαμε φωτιές», είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως έχουν γίνει και δημοσιευτεί μελέτες για το ποιες είναι οι δέκα περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν πλημμύρες, αν δε γίνουν έργα.

Αυτές είναι:

Αττική
Θριάσιο Πεδίο
Αχαρνές
Σχίνος
Μέγαρα
Εύβοια
Βορειοανατολική περιοχή
Ιστιαία
Άγια Άννα
Λίμνη
Πελοπόννησος
Δήμος Πύργου
Αρχαία Ολυμπία

«Δεν θέλουμε να κάνουμε κριτική στο τι δεν έγινε, αλλά υπάρχει χρόνος να ετοιμάσουμε ό,τι πρέπει. Υπάρχει τεχνογνωσία στο πανεπιστήμιο Αθηνών», σημείωσε, αναφέροντας πως «μπλέξαμε πάλι στη γραφειοκρατία».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν υπήρχε χρόνος για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα από την περίοδο των φωτιών μέχρι αυτή των βροχών, απάντησε πως το ίδιο διάστημα υπήρξε φωτιά στο Τρώοδος, στην Κύπρο, φωτιά την οποία ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε καταστροφή όπως αυτή της εισβολής.

«Είχα την τύχη να είμαι από τους σχεδιαστές του έργου, επιθεωρήσαμε τα έργα τα οποία είχαν τελειώσει πριν από τέσσερις μέρες.

Έτσι, ο πλημμυρικός κίνδυνος είναι μηδενικός στην Κύπρο», είπε σχετικά, σημειώνοντας πως οι φωτιές «ήταν το ίδιο ακριβώς διάστημα με διαφορά δέκα μέρες».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BACikw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->