Έρχονται 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα άμεσα στην Ελλάδα

Έρχονται 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα άμεσα στην Ελλάδα

Σε 10-15 μέρες θα έχουν έρθει στην Ελλάδα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, «σύμφωνα με τον θεραπευτικό αλγόριθμο θα χορηγούνται με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια από τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Ο σκοπός της συγκεκριμένης αγωγής είναι η μη επιδείνωση της νόσου με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Αναφερόμενη στο πως βρίσκει το ΕΣΥ το νέο κύμα της πανδημίας τόνισε πως «η αντοχή του ΕΣΥ δοκιμάζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο όπου τα ημερήσια κρούσματα βρίσκονται σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από πέρσι την ίδια περίοδο, ενώ αυξητική τάση παρατηρείται και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά σε ποσοστά μικρότερα αναλογικά με τα κρούσματα χάρη στον εμβολιασμό. Η εμβολιαστική κάλυψη σε άνω των 12 ετών είναι 66,7% αλλά δεν είναι ομοιόμορφη. Θα θέλαμε μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη στην Βόρεια Ελλάδα. Όπου το ποσοστό των εμβολιασμών είναι ικανοποιητικό, αυτό συμβάλει σε ένα πιο εύκολο χειμώνα».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Y534mI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη