Τζανάκης: Χιλιάδες θάνατοι χωρίς τείχος ανοσίας, τι ισχύει με το 5ο κύμα

eurokinissi

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, σχολίασε τον αριθμό των κρουσμάτων, τους ανεμβολίαστους και αναφέρθηκε στον προβληματισμό της επιστημονικής κοινότητας για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και στις νεαρές ηλικίες.

«Είχαμε πει ότι θα έχουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των πανδημικών δεικτών, όμως δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτήν την σταθερότητα», σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Mega.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη βόρεια Ελλάδα, «όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω από 50%» σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης, ο οποίος τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να αποκτήσει η χώρα, ταχύτατα, ένα ευρύ τείχος ανοσίας, καθώς «σε διαφορετική περίπτωση, θα θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς μέχρι και το τέλος του χρόνου».

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν αποκτήσουμε 1 εκατομμύριο ανθρώπους με ανοσία, είτε φυσικά είτε μέσω εμβολιασμών, θα σέρνουμε αυτούς τους αριθμούς μέχρι τέλος του χρόνου και θα έχουμε ακόμα περίπου 2.500 νεκρούς».

Το 5ο κύμα της πανδημίας, όπως σημείωσε ο κ. Τζανάκης, μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο μόνο εάν «έχουμε ένα ποσοστό 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο».

Αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων και την μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Τζανάκης τόνισε πως εφόσον τηρούνται αυστηρώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Η χαλαρή και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα κοινωνική συναναστροφή, δημιουργεί πρόβλημα. Μεταστρέφουμε χαλαρές και χωρίς επιτήρηση κοινωνικές συναναστροφές, σε πιο κανονικές», τόνισε.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα σχολεία, αφού με το άνοιγμά τους «αντικατέστησαν τη χαλαρή συναναστροφή των διακοπών, με κάτι πιο επιτηρούμενο», κατέληξε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3oZ1Tjx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη