Έρχονται ελλείψεις σε τροφές για τα κατοικίδια και σε πολλά εμπορεύματα μετά τα Χριστούγεννα

Έρχονται ελλείψεις σε τροφές για τα κατοικίδια και σε πολλά εμπορεύματα μετά τα Χριστούγεννα

Ανοιχτό όλο το 24ωρο με παρέμβαση Μπάιντεν Περισσότερα από 70 πλοία περιμένουν να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματά τους, καθώς οι δυτικές χώρες ήδη βλέπουν τις πρώτες ελλείψεις σε καταναλωτικά είδη στην αγορά. Πού εντοπίζονται οι πρώτες ελλείψεις.

Τα αμερικανικά λιμάνια διαχειρίζονται το 40% των εισαγόμενων κοντέινερ στη χώρα. Γι' αυτό και το λιμάνι του Λος Αντζελες, μαζί με το γειτονικό του Λονγκ Μπιτς, θα παραμείνουν πλέον ανοιχτά όλο το 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των πλοίων και να μπορούν να ξεφορτώνουν χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Μπάιντεν παρότρυνε τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης στην αλυσίδα εφοδιασμού. Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει μία αναδιοργάνωση του συστήματος εφοδιασμού, ώστε αυτό να αποσυμφορηθεί σε παναμερικανικό επίπεδο. Μεγάλες εταιρείες, όπως, η Walmart, η FexEx, η Target και άλλες, θα παρατείνουν τη λειτουργία τους στη διάρκεια της νύχτας εντός των λιμανιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες για την παράδοση των προϊόντων, σύμφωνα με τον Μπάιντεν.

Είναι ένα «πρώτο βήμα» για τη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ, που αποτελούν τη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια αποσυμφόρησης. «Αν χρειαστεί ομοσπονδιακή υποστήριξη, θα κατευθύνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Αν ο ιδιωτικός τομέας δεν δραστηριοποιηθεί άμεσα, θα τους καλέσουμε και θα τους ζητήσουμε να δράσουν», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο ευρύτερος στόχος, όπως είπε, είναι να αντιμετωπιστεί η μακροχρόνια αδυναμία στην αλυσίδα εφοδιασμού στις ΗΠΑ. Κοντέινερ στο λιμάνι του Λος Αντζελες – REUTERS/Lucy Nicholson Το ενδεχόμενο μειωμένων πωλήσεων, σε σύγκριση με τις αναμενόμενες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόβλημα στις αμερικανικές εταιρείες. Έτσι, προκύπτει άλλος ένας πονοκέφαλος για τον Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με μία σειρά από άλλα εσωτερικά ζητήματα κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του.

Ελλείψεις σε τροφές κατοικίδιων

Στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, ήδη εντοπίζονται ελλείψεις στην αγορά ξυλείας, παιδικών παιχνιδιών, ένδυσης και τροφής για κατοικίδια, ενώ παγκοσμίως αισθητή είναι η έλλειψη ημιαγωγών, που πλήττει την αυτοκινητοβιομηχανία και την παραγωγή δημοφιλών ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα iPhones. Μία τελευταία δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) έδειξε ότι η οικονομία εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό ζήτημα τόσο για τους Ρεπουμπλικάνους όσο και για τους Δημοκρατικούς.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν δηλώσει ότι οι Αμερικανοί είναι ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές, αλλά και με άδεια ράφια την περίοδο των Χριστουγέννων, εξαιτίας του προβλήματος με την αλυσίδα εφοδιασμού των προϊόντων. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη διάρκεια των εορτών.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο στο επίπεδο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να μειώσουμε τις καθυστερήσεις», είπε η ίδια, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα κινητοποίησης της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ ή άλλων στρατιωτικών μονάδων.

Όπως αναφέρει το BBC, οι καθυστερήσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα οφείλονται στο άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας ύστερα από ενάμιση χρόνο lockdown και διακοπής λόγω κορονοϊού και της συνακόλουθης απότομης αύξησης της καταναλωτικής ζήτησης. Επιπλέον, το κλείσιμο μεγάλων εμπορικών λιμανιών λόγω περιοριστικών μέτρων στην Ασία, αλλά και εργοστασίων παραγωγής στην ίδια ήπειρο, τόσο λόγω Covid όσο και διακοπών ρεύματος, επιδείνωσε την κατάσταση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DIJxYu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη