Άλεκ Μπάλντουιν: Γιατί εκπυρσοκρότησε το όπλο του, τα δύο ενδεχόμενα

Άλεκ Μπάλντουιν: Γιατί εκπυρσοκρότησε το όπλο του, τα δύο ενδεχόμενα

Στα γυρίσματα των ταινιών χρησιμοποιούνται συνήθως είτε ψεύτικα όπλα, είτε άσφαιρα - Τι συνέβη με το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάσιμου τραυματισμού της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, από πυροβολισμούς του Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας Rust σε ράντσο στο Νέο Μεξικό. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Άλεκ Μπάλντουιν πήγε μόνος του στο γραφείο του τοπικού σερίφη αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, καθώς από το όπλο που κρατούσε έπεσε νεκρή η Χαλίνα Χάτσινς, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος νοσηλεύεται σε εξαιρετιά κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έρευνα των Αρχών, ενώ όπως ανακοινώθηκε δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικά με το περιστατικό, καθώς αστυνομικοί ανακρίνουν ακόμη τους μάρτυρες.

Το τραγικό συμβάν φαίνεται πως οφείλεται σε κάποιο λάθος ή κάποια δυσλειτουργία του όπλου, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αληθινά πυρά, καθώς συνήθως σε γυρίσματα χρησιμοποιούνται είτε ψεύτικα όπλα, είτε άσφαιρα.

Όπως εξήγησε ο βαλλιστικός αναλυτής, Γ. Ραυτογιάννης - μιλώντας στον ΑΝΤ1 -  στις ταινίες χρησιμοποιούνται ειδικά πιστόλια και περίστροφα, ενώ τα φυσίγγια που περιέχουν δεν μπορούν να προκαλέσουν θανάσιμους τραυματισμούς ακόμη και σε εξ επαφής πυροβολισμούς.

Ο κ. Ραυτογιάννης παρουσίασε, μάλιστα, δύο ενδεχόμενα: Το ένα είναι να χρησιμοποιήθηκε κανονικό όπλο που είχε μεν άσφαιρα, αλλά δεν είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους χρήσεις, και το άλλο να υπήρξε προβληματική γόμωση.

Όπως σημείωσε, υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε όπλο κρότου - όμως τα βλήματα να ήταν προβληματικά και να εξερράγησαν.

Σε αυτή την περίπτωση, τα πυρά μπορούν να πλήξουν όσους βρίσκονται περιμετρικά - και όχι σε ευθεία - και είναι ικανά να προκαλέσουν τραυματισμούς.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3B8u2Hk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη