Ανθελληνικό παραλήρημα Τούρκου στρατιωτικού: «Δεν είναι δυνατόν τεμπέληδες να μας πολεμήσουν» (βίντεο)

(Φωτ.: EPA)

Σε κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας επιδόθηκε απόστρατος αντιναύαρχος της Τουρκίας, «πατέρας» του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Συνεχίζει η Άγκυρα την επιθετική ρητορική εναντίον της Ελλάδας, η οποία έγινε ακόμη πιο έντονη μετά την αμυντική συμφωνία της χώρας μας με τη Γαλλία. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις από Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Ακάρ, τη σκυτάλη πήρε αυτή τη φορά ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος χαρακτήρισε τους Έλληνες «τεμπέληδες» και την Ελλάδα «ανίκανη» να πολεμήσει την Τουρκία.

Μιλώντας στο κανάλι TVNET (το διαδικτυακό κανάλι της εφημερίδας Yeni Safak), ο «αρχιτέκτονας» του τουρκολιβικού μνημονίου υποστήριξε πως «είναι αδύνατο χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι τεμπέληδες, μόνον μιλάνε και δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέρα από τα λεφτά και τις διακοπές, να μας πολεμήσουν».

«Λένε (οι Έλληνες) ότι η μόνη πυρηνική δύναμη της ΕΕ είναι τώρα από πίσω μας. Αυτό είναι ένα διεθνές έγκλημα. Η Τουρκία πρέπει να το χρησιμοποιήσει πολύ καλά. Με άλλα λόγια, απειλούν άλλες χώρες χρησιμοποιώντας την πυρηνική ενέργεια. Αυτό πρέπει να καταγγελθεί στον ΟΗΕ και την παγκόσμια κοινότητα», πρόσθεσε ο Γιαϊτζί, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η τουρκική πολεμικής αεροπορία είναι 30% ανώτερη από την ελληνική.

Ο Τούρκος στρατιωτικός έκανε και... αναδρομή στο παρελθόν: μιλώντας για «τρέλες» της Ελλάδας. «Το 1919, η Ελλάδα, ξεκινώντας την ίδια τρέλα, κατέστρεψε ολόκληρο τον στρατό της. Ο τουρκικός στρατός, με επικεφαλής τον Ατατούρκ, αποδεκάτισε τον ελληνικό στρατό. Αλλά το χρησιμοποίησαν, έχοντας μεγαλώσει τα εδάφη της Ελλάδας χωρίς να έχουν καν στρατό», υποστήριξε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3AGaABy
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη