Δακτύλιος: Ευχάριστα για όσους κινούνται με υγραέριο, νέες εξαιρέσεις στο τραπέζι

Δακτύλιος: Ευχάριστα για όσους κινούνται με υγραέριο, νέες εξαιρέσεις στο τραπέζι

Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος, τον οποίο είχαμε ξεχάσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο λόγω πανδημίας. 

Ο δακτύλιος επιστρέφει και μαζί τους επιστρέφουν και οι αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή θα σταματήσουν οι εξαιρέσεις που υπήρχαν και τα μόνο που θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα θα είναι ηλεκτρικά οχήματα.

Οι εξαιρέσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα είναι:

  • Πράσινα οχήματα (ηλεκτρικά, υβριδικά, euro 5 ή μεταγενέστερη τεχνολογίας).
  • Αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, οργανισμών κοινής ωφέλειας, με ειδικές πινακίδες ή εμφανή σήματα.
  • Αυτοκίνητα ιατρών
  • Αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες Ελλήνων του εξωτερικού.
  • Αναπηρικά αυτοκίνητα αναπήρων πολέμου
  • Αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία
  • Τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων τη περιοχής που περικλείεται από τα όρια του δακτυλίου.

Οι δηλώσεις για περιορισμό των εξαιρέσεων έφερε σημαντικές αντιδράσεις με αποδέκτη τον υπουργό Κώστα Καραμανλή. Μετά τις πιέσεις, το υπουργείο φαίνεται διατεθειμένο να δεχθεί εισηγήσεις για διεύρυνση των εξαιρέσεων, καθώς κρίθηκε ότι μερίδα των ιδιοκτητών είναι αδικημένη από τον περιορισμό των εξαιρέσεων. Στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου επισημαίνουν ότι ειδικά οι ιδιοκτήτες υβριδικών αυτοκινήτων καθώς και αυτών νεότερης τεχνολογίας (EURO V και μεταγενέστεροι) προχώρησαν στην αγορά με γνώμονα την ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο.

«Θα πρέπει να μπαίνουν στα όρια του δακτυλίου και οχήματα που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα και το κράτος θα έπρεπε να δώσει κίνητρα για στροφή στα βιοκαύσιμα ή στις ΑΠΕ, όπως ακριβώς ενισχύει την ηλεκτροκίνηση», εξηγεί στην «Καθημερινή» ο Κώστας Καλογρίτσας, πρόεδρος του Συνδέσμου Εναλλακτικών Καυσίμων. Η χρήση βιοκαυσίμων και όσων προέρχονται από ΑΠΕ πέραν της συμβολής στην κυκλική οικονομία, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αρνητικές εκπομπές καυσαερίων ρύπων, συμπληρώνει ο κ. Καλογρίτσας.

Ευρεία σύσκεψη

Για αύριο είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του νέου δακτυλίου στο κέντρο της πόλης. Με το πέρας της σύσκεψης θα έχει οριστικοποιηθεί πλέον ποιες κατηγορίες οχημάτων θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στον δακτύλιο. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να επιτρέψει την είσοδο στον δακτύλιο, πέραν των ηλεκτρικών, των υβριδικών οχημάτων, ενδεχομένως και εκείνων που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mTtxvS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη